Stopirani radovi u „Lameli“ do ispunjenja zahteva stanara

Požarevac

Društvo

Stopirani radovi u „Lameli“ do ispunjenja zahteva stanara

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Stanari „Lamele“ pobunili se zbog početka radova na uređenju parking prostora koji predviđaju seču stabala, ali ne i rešavanje gorućih problema.

Miloš Panić, profesionalni upravnik zgrade, sazvao je sastanak stanara ispred ulaza u zgradu Moše Pijade 36. Povod sastanka na kome se okupilo dvadesetak stanara bio je početak radova na uređenju parking prostora sa ciljem da se utvrdi šta će tačno biti urađeno.

Stanari su saznali da će drveće biti posečeno, zbog čega su se pobunili jer smatraju da je to pogrešno, ali, to nije jedini problem. Kada je najavljeno uređenje „Lamele“ stanari su očekivali da će biti rešeni ključni problemi – kišna kanalizacija i cisterne sa mazutom koje su tu ukopane.

„Tražili smo da dođe neko iz opštine, neko iz preduzeća „RIO“, šef gradilišta, nadzorni organi, neko od nadležnih sa kim bismo mogli da razgovaramo. Nemamo ništa protiv sređivanja, naprotiv treba da se sredi, ali hajde da vam kažemo koji su naši problemi. Zato se bunimo. Borim se svim silama za to kada se nešto radi da stanari osete da je to dobro. Ipak se ulaže novac svih građana i oni bi trebalo bi da budu uključeni, trebalo bi da postoji interakcija između stanara i vlasti na tom projektu“, kaže Panić za E-Braničevo.

 

Obaveštenje za stanare

O početku radova stanari „Lamele“ su obavešteni tako što je na zgradu zalepljeno obaveštenje na papiru. Radovi su počeli 6.jula, juče nije bilo radova zbog Ivanjdana i jutros su nastavljeni, ali su stanari zahtevali da se obustave do ispunjenja zahteva.

Radovi su jutros nastavljeni ali su ubrzo stopirani

„Nakon sastanka sa stanarima bio sam na sastanku kod zamenika gradonačelnika Saše Pavlovića i izložio naše probleme. Dobio sam obećanje da će se uraditi dopuna projekta rekonstrukcije „Lamele“, kaže Panić.

Projektom nije predviđeno rešenje ključnog problema, a to je odvod vode. Kada su jače kiše voda je na parkingu ispred zgrade bukvalno do kolena.

Cisterne su treći problem, u pitanju su dve mazutare od 30 tona koje se nalaze bukvalno ispod puta koji je tu počeo da sleže, priča profesionalni upravnik.

„Mi smo mislili da će i to da se sredi, ali za sada cisterne neće biti izvađene“, kaže Panić.

Po njegovim rečima predviđeno je da se sva stabla poseku, ali je pronađen kompromis da se to ne učini, već  da se pored njih posade nova, pa će stara vremenom da budu posečena.

Stopirani radovi do daljeg

„Radovi su stopirani, nažalost moramo tako dok se ne uradi dopuna projekne dokumentacije“, naglasio je Panić i dodao da će izvođači radova samo da privedu nameni prostor ispred zgrada, da može olakšano da se funkcioniše.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top