Stroga kontrola autobusa i vozača koji voze đačke ekskurzije

Braničevo

Saopštenja

Stroga kontrola autobusa i vozača koji voze đačke ekskurzije

Foto: Pixabay.com

How Good Of A Friend Are You Really?

Policijski službenici saobraćajne policije su od početka drugog polugodišta kontrolisali oko 6.000 autobusa, odnosno vozača autobusa koji su išli na ekskurzije.

Po rečima Aleksandra Radenkovića iz Uprave saobraćajne policije, Ministarstvu unutrašnjih poslova je, od početka drugog polugodišta ove školske godine, prijavljeno oko 5.000 ekskurzija i rekreativnih nastava.

On je naveo da je prilikom kontrola, utvrđeno 26 neispravnosti autobusa, kao i 22 propusta od strane vozača zbog kojih su policijski službenici saobraćajne policije preduzeli odgovarajuće mere.

Istakao je da je šest vozača autobusa isključeno iz saobraćaja zato što je alkotestiranjem utvrđeno da su bili pod dejstvom alkohola neposredno pre otpočinjanja ekskurzije.

„Bezbednost dece u saobraćaju prioritet je Ministarstva unutrašnjih poslova, pa će policijski službenici saobraćajne policije i u narednom periodu u cilju zaštite bezbednosti dece i nastavnog osoblja dosledno kontrolisati da li vozači autobusa, kao i autobusi ispunjavaju sve odgovarajuće uslove i neće dozvoliti otpočinjanje ekskurzije dok ne budu ispunjeni svi uslovi“, naglasio je Radenković.

To Top