Akcija “Stazama Dragutina Tomaševića” okupila oko 100 učesnika

Petrovac

Sport

Akcija “Stazama Dragutina Tomaševića” okupila oko 100 učesnika

Foto: RTV Mlava

How Good Of A Friend Are You Really?

Planinarska akcija “Stazama Dragutina Tomaševića” je u nedelju okupila oko 100 planinara i rekreativaca iz Kragujevca, Požarevca, Žagubice, Velike Plane i Petrovca na Mlavi.

Pre starta svi učesnici su posetili spomen sobu Dragutina Tomaševića, a potom prešli stazu od sela Bistrica do Lukinog kamena dužine 10 kilometara. U ovoj planinarskoj akciji su učestvovala i dece školskog uzrasta, kao i članovi Odreda izviđača “Mlava”.

Planinarska akcija “Stazama Dragutina Tomaševića” uspešno je završena okupljanjem u porti crkve Sveti car Konstantin i carica Jelena u Bistrici dodelom zahvalnica svim učesnicima i nagrada za najmlađeg učesnika, nastarijeg učesnika i za najmasovnije planinarsko društvo koje je učestvovalo.

Najmlađa učesnica bila je četvorogodišnja Vida Stjepanović iz Odreda izviđača ,,Mlava”, najstariji učesnik sedamdesetjednogodišnji Miloje Grbović iz PD ,,Žeželj” Kragujevac koje je proglašeno i za najbrojnije planinarsko društvo na ovogodišnjoj akciji.

Podsećamo da su inicijativu za ovaj sportsko-rekreativni događaj pokrenuli PD „Gornjak“ i Radiša Rajković, unuk Dragutina Tomaševića, jer je upravo ovim stazama trčao prvi srpski olimpijac.

To Top