Svetski dan zaštite životne sredine obeležen u Požarevcu

Požarevac

Događaji

Svetski dan zaštite životne sredine obeležen u Požarevcu

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

U Osnovnoj školi ,,Dositej Obradović“ u Požarevcu održana je manifestacija povodom obeležavanja Svetskog dana zaštite životne sredine, koji se proslavlja 5. juna.

Ivana Joksimović, direktorka škole „Dositej Obradović“, ističe da se ova ustanova trudi da svaki datum koji je važan za ekologiju isprati i obeleži određenim manifestacijama i događajima.

Ivana Joksimović, direktorka škole „Dositej Obradović

,,Naši najmlađi učenici su okopavali leje sa začinskim biljem koje smo skoro posadili. Osim toga, posadili smo i brojne sadnice čuvarkuće u našem školskom vrtu, a u tome su učestvovali đaci starijih razreda. Učenici su napravili i izložbu ,,Eko-moda“, a radovi su napravljeni od reciklažnog materijala“, rekla je Joksimović.

Manifestacija povodom Svetskog dana zaštite životne sredine

Bojan Dinić, član Gradskog veća Požarevca zadužen za resor poljoprivrede, zaštite životne sredine i zdravstva, ističe da grad aktivno radi na rešavanju određenih problema iz ove oblasti.

,,Edukacija dece je jedan od načina da se promeni svest i da se shvati značaj zaštite životne sredine. Grad Požarevac uvek podržava ovakve aktivnosti, posebno kada su deca u pitanju, jer je to bitno za sve nas“, kaže Dinić.

 

Dragiša Marjanović, predsednik Ekološkog društva ,,Prijatelji Čačalice“

Dragiša Marjanović, predsednik Ekološkog društva ,,Prijatelji Čačalice“, poslao je poruku svima da ,,zaštite prirodu kako ne biste maske nosili i posle ove pandemije“.

To Top