U Braničevskom okrugu prijavljeno 179 divljih deponija

Braničevo

Društvo

U Braničevskom okrugu prijavljeno 179 divljih deponija

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Najveći broj prijavljenih divljih deponija je u Požarevcu, dok samo jedna opština u Braničevskom okrugu nema problema sa ovim pitanjem.

Preko aplikacije ,,Ukloni divlju deponiju” prijavljene su 63 divlje deponije na području teritorije grada Požarevca. Lokalna samouprava je do sada prijavila 43 nelegalne deponije, a sedam građani, dok je u Kostolcu opština prijavila sedam, a građani šest deponija.

Broj prijavljenih deponija početkom juna prošle godine na teritoriji Požarevca i Kostolca bio je za osam manji, odnosno ukupno je bilo prijavljeno 55 deponija.

>>KAD VIDIŠ DIVLJU DEPONIJU – SLIKAJ I PRIJAVI<<

Broj prijavljenih deponija u opštinama Braničevskog okruga je sledeći: Veliko Gradište 48, Malo Crniće 19, Golubac 18, Žagubica 13, Žabari 12 i Kučevo šest. Samo na teritoriji Petrovca na Mlavi nije prijavljena nijedna divlja deponija.

Podsećamo da je ovu aplikaciju krajem aprila prošle godine pokrenula Agencija za zaštitu životne sredine i Program Ujedinjenih nacija za razvoj u saradnji sa Ministarstvom životne sredine. Na ovaj način građani mogu lako i anonimno da daju svoj doprinos lociranju divljih deponija u Srbiji, a pored njih to mogu učiniti i lokalne samouprave.

U Srbiji su do sada prijavljene 3.254 divlje deponije.

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

-->
To Top