U Velikom Gradištu može

Veliko Gradište

Društvo

U Velikom Gradištu može

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Dok u Požarevcu zakonski nije moguće da se sredstva koja se izdvajaju za novogodišnje programe i ukrašavanje grada preusmere za lečenje bolesne dece, u opštini Veliko Gradište je to moguće, i po rečima predsednika Dragana Milića, u skladu sa zakonom.

On kaže da je javna nabavka za novogodišnju rasvetu ranije raspisana, ali je stopirana.

“Hteli smo ove godine da zanovimo rasvetu, za tu namenu izdvojili smo iznos od oko 600 – 700 hiljada dinara. Međutim, zbog ove situacije stopirali smo javnu nabavku, to imamo pravo po zakonu, i odlučili da okitimo grad rasvetom koju imamo od ranijih godina. Sutra imamo sednicu i predložiću Opštinskom veću da se polovina tih sredstava potroši za pomoć deci koja su bolesna sa teritorije opštine. Znači između 300 i 400 hiljada dinara preusmerićemo na Centar za socijalni rad  koji će u dogovoru sa Domom zdravlja da odredi kojoj deci su potrebna sredstva za lečenje”, objasnio je Milić za E-Braničevo.

On je još podsetio da su prošle godine umesto nabavke promotivnog materjala taj novac preusmerili za pomoć bolesnoj deci, a ta praksa se nastavlja i ove godine.

Opština Veliko Gradište ni ranijih godina nije organizovala doček Nove godine na trgu, već doček Srpske nove godine, međutim, ove godine zbog aktuelne epidemiološke situacije i mera štednje neće biti ni toga.

To Top