U Žagubici se glasa za pet lokalnih lista

Žagubica

Izbori

U Žagubici se glasa za pet lokalnih lista

Foto: Arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Opštinska izborna komisija u Žagubici proglasila je pet izbornih lista kandidata za odbornike u skupštini ove opštine.

Kao i u ostalim opštinama u Braničevskom okrugu, pod brojem jedan je lista Srpske napredne stranke „Aleksandar Vučić - Žagubica ne sme da stane“ sa maksimalnim brojem kandidata za odbornike – 25.

Prvi na listi je Safet Pavlović, koji je donedavno bio predsednik ove opštine, pod brojem dva je Olivera Pauljeskić, koja je obavljala funkciju predsednice Skupštine opštine Žagubica, a na trećem mestu je Ljubiša Mikuljević, penzioner iz Laznice.

Druga je lista Socijalističke partije Srbije pod nazivom „Ivica Dačić – premijer Srbije“ na kojoj se nalazi 15 kandidata za odbornike.

Nosilac liste je Tomislav Rajković, inženjer poljoprivrede iz Žagubice, za njim sledi Života Marjanović, hirurg iz Krepoljina i Dušanka Pećić, učiteljica iz Selišta.

Pod brojem tri je lista „Dr Miloš Jovanović – Nada za Žagubicu – Srpska koalicija NADA – Nacionalno demokratska alternativa – Nova demokratska stranka Srbije (Novi DSS) – Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) -  Vojislav Mihailović“.

Na listi ima ukupno 11 kandidata za lokalni parlament, a na čelu liste je Goran Milunkić, pravnik iz Žagubice. U vrhu liste su Alen Lalić, student iz Laznice, i Vladan Milošević, diplomirani građevinski inženjer iz Krepoljina.

Četvrta je lista koalicije „Žagubica protiv nasillja“ na kojoj ima 25 kandidata za odbornike.

Prvi na listi je Nenad Radulović, preduzetnik iz Žagubice (Demokratska stranka), na dugom mestu je Dražen Pankalujić, nastavnik iz Laznice (Narodni pokret Srbije), a pod brojem tri Lidija Dinić, poljoprivredni tehničar iz Ribara (Stranka slobode i pravde).

Peta je lista stranke Srbija centar, koja će biti pod rednim brojem pet,a nosi naziv „Homolje u srcu“.

Na ovoj listi ima 24 kandidata za odbornike u Skupštini opštine Žagubica, a prvi na listi je Dragi Damnjanović, penzioner iz Laznice. Na drugom i trećem mestu su Anđela Đorđević, diplomirana pravnica iz Krepoljina, i Nikica Perić, knjigovođa iz Milatovca.

Lokalni izbori zakazani su za 17. decembar.

To Top