Ulična trka ”Grand prix” 57. put u Požarevcu

Požarevac

Događaji

Ulična trka ”Grand prix” 57. put u Požarevcu

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Ulične trke, koje organizuju Atletski klub Požarevac i Sportski savez grada biće održane danas sa početkom u 16 časova u Požarevcu.

Dubravka Nikolić, predsednica Atletskog kluba ,,Požarevac”, kaže da je oko 30 klubova najavilo svoj dolazak i da se očekuje oko 1.000 učesnika.

,,Trči se po starosnim kategorijama i biće oko 25 trka. Početak će biti od predškolskog uzrasta, odvojeno trče dečaci, odvojeno devojčice, pa onda kreće prvi, drugi, treći i četvrti razred. Promena u protokolu trka je taj da će se od prvog do četvrtog razreda takmičiti deca iz požarevačkih osnovnih škola, a cilj je da im damo priliku da osvoje medalje i podstaknemo da se bave atletikom”, rekla je Nikolić.

Ona je najavila i četiri memorijalne trke u čast Milene Stanojević, Zorana Stijakovića – Zure, Vere Nikolić i Jove Budimira.

U ime Atletskog saveza Srbije obratio se Rifat Zilkić, trener AK ,,Novi Pazar”.

,,Atletski savez Srbije prepoznao je rad i izvanredne rezultate AK ,,Požarevac”, zbog čega je projekat izgradnje atletskog stadiona veoma bitan.  Mislim da će se sa izgradnjom atletskog stadiona u Požarevcu atletika podići na viši nivo i da će grad dobiti organizaciju velikih takmičenja”, istakao je Zilkić.

Milan Jović, član Gradskog veća zadužen za omladinu i sport, istakao je da grad pruža podršku Atletskom klubu ,,Požarevac” i organizaciji današnje trke i poželeo svim učesnicima sreću u takmičenju.

U svakoj trci prvih pet takmičara dobijaju diplome, a prva tri i medalje. U kategorijima seniori, seniorke, juniori i juniorke prva tri plasirana takmičara dobijaju medalje, a prvih pet i novčane nagrade. Novčana nagrada za prvo mesto je 25.000, za drugo 20.000, za treće 15.000, za četvrto 8.000 i za peto 5.000 dinara.

To Top