Ulična trka ”Grand prix” 58. put u Požarevcu

Požarevac

Sport

Ulična trka ”Grand prix” 58. put u Požarevcu

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Ulične trke “Grand prix“ biće održane 58. put u centru Požarevca u četvrtak, 13. oktobra, u organizaciji Atletskog saveza Srbije i Sportskog saveza grada.

Zlatan Kostić, predsednik Sportskog saveza Požarevca, najavio je da će jedna od glavnih trka nositi ime Vukašin Vule Ivanović, po državnom prvaku SFRJ.

Dubravka Nikolić, predsednica Atletskog kluba ,,Požarevac”, istakla je da su najuspešniji takmičari počeli svoje karijere na ovoj uličnoj trci, gde im se rodila i ljubav prema atletici.

,,Ovo je trka koja ima dugu tradiciju. Ranije smo imali taj problem što dođu deca iz drugih gradova koja se bave atletikom, pa naša deca mlađeg uzrasta ne mogu da dođu do medalja koje su vetar u leđa da nastave da se bave sportom. Od sada  mogu učestvovati deca od prvog do četvrtog razreda isključivo iz Požarevca. Očekujemo i goste iz inostranstva“, rekla je Nikolić.

Miroslav Jovanović, trener požarevačkih atletičara, kaže da će biti ukupno 22 trke, u svim konkurencijama, uključujući seniore i seniorke. Organizatori očekuju od 500 do 600 takmičara, uključujući i goste iz inostranstva, a Atletski klub ,,Požarevac” nastupa na ovim uličnim trkama sa osam takmičara.

Maša Rajić, atletičarka iz Požarevca, naglasila je da je ova ulična trka uvela u svet kraljice sportova, jer je 2013. godine u predškolskoj konkurenciji osvojila bronzanu medalju, nakon čega su je treneri AK ,,Požarevac” pozvali da trenira.

Milan Jović, član Gradskog veća zadužen za omladinu i sport, ističe da će promoter trke  biti poznati atletičar Emir Bekrić, nacionalni rekorder na 400 metara sa preponama, višestruki osvajač medalja kako na Evropskom, tako i na Svetskom prvenstvu.

Trke će početi u 16 sati takmičenjem predškolaca i učenika nižih razreda osnovnih škola, dok će đaci starijih razreda učestvovati od 16.50 časova. Nakon toga slede trke omladinaca i juniora, a u 17.45 časova seniora.

To Top