Grad planira izgradnju solarne i vetroelektrane u Kličevcu

Požarevac

Društvo

Grad planira izgradnju solarne i vetroelektrane u Kličevcu

Foto: Pixabay.com

How Good Of A Friend Are You Really?

Požarevački odbornici razmatraće odluku o izradi Plana detaljne regulacije za izgradnju solarne i vetroelektrane u Kličevcu. 

Kako se navodi u skupštinskom materjalu, Planom detaljne regulacije obuhvaćeno je 126 parcela u Kličevcu, odnosno prostor od oko 114 hektara na kome bi trebalo da bude izgrađene solarna elektrana i vetroelektana.

U ovoj odluci između ostalog piše da se u okviru planskog područja mora pristupiti povećanju energetske efikasnosti i zaštiti svih prirodnih resursa, odnosno zaštiti okoline, smanjenju zavisnosti od uvozne energije, odnosno stimulaciji zamene uvoznih goriva domaćim izvorima energije, što uključuje i obnovljive izvore energije u programe energetske efikasnosti.

Investitor izrade plana detaljne regulacije za izgradnju solarne i vetroelektrane je „Lederata energy“ doo iz Beograda, a rok za izradu je šest meseci. 

Konačnu odluku doneće odbornici na zasedanju koje je zakazano za četvrtak, 13. oktobar.

Podsećamo, na zasedanju lokalnog parlamenta krajem juna doneta je odluka o izradi druge izmene i dopune Prostornog plana grada Požarevca u delu koji se odnosi na određivanje lokacije za izgradnju Regionalnog centra za upravljanje otpadom. Okvirne granice lokacije za izgradnju regionalne deponije obuhvataju katastarske parcele u Kličevcu.

MENJA SE PROSTORNI PLAN ZBOG DEPONIJE U KLIČEVCU

To Top