Umesto protesta sastanak sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede

Braničevo

Poljoprivreda

Umesto protesta sastanak sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Poljoprivrednici Stiga odlučili su da prihvate predloge koji su dobili na sastanku u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i odustali od protestne vožnje i blokade saobraćaja najavljene za danas.

Po rečima Nedeljka Savića, predsednika Udruženja poljoprivrednika “Stig”, iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede predložili su da poljoprivrednici iz Braničevskog okruga dobiju đubrivo po ceni od 750 evra, a da grad Požarevac subvencioniše razliku između  tržišne cene azotnih đubriva i cene sa PDV-om i prevozom.

„Sinoć smo imali sastanak u okviru Udruženja „Stig“ na kome smo predloge ministarstva izložili članovima i odlučili smo da odložimo protest koji je zakazan za danas. Umesto protesta, danas u 10 časova, sastaćemo se sa predstavnicima ministarstva i grada Požarevca u Centru za kulturu Požarevac na kome će oni izneti predloge poljoprivrednicima“, istakao je Savić za E-Braničevo.

Kako objašnjava, u planu je otvaranje kancelarije u Zavodu za poljoprivredu gde će ljudi moći da prijave koja količina đubriva im je potrebna i dobiju uputstvo za plaćanje, a predviđeni rok za isporuku je od pet do sedam dana.

„Ako se dogodi da poljoprivrednici ne dobiju đubrivo po dogovorenoj ceni i u predviđenom roku ponovo idemo u proteste“, najavio je predsednik Udruženja „Stig“.

Podsećamo da su 2. februara poljoprivredni proizvođači nezadovoljni cenom azotnih đubriva organizovali protestnu vožnju traktora i blokadu puteva.

>>NEDELJKO SAVIĆ: ĐUBRIVO I DO 1.000 EVRA, PRIMORANI SMO NA PROTESTE (VIDEO)<<

To Top