UNIVER SAVIĆ: Sve za sklapanje nameštaja na jednom mestu (FOTO)

Požarevac

Privreda

UNIVER SAVIĆ: Sve za sklapanje nameštaja na jednom mestu (FOTO)

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Od osnivanja firma „Univer Savić“ prepoznatljiva je po obradi repromaterijala. Danas taj sektor firme pokriva najveći deo tržišta od Beograda do Niša i može se reći da je baš ova požarevačka kompanija ubedljivo najveći distributer repromaterijala u Srbiji.

Iako je u Požarevcu firma „Univer Savić“  duže od decenije sinonim za kvalitetan nameštaj, što potvrđuje veliki broj zadovoljnih kupaca i široki asortiman proizvoda, na početku se nije bavila prodajom gotovih proizvoda već obradom repromaterijala, a ta delatnost je i danas u velikoj meri zastupljena u njihovom poslovanju.

Deo asortimana

Raznovrsni materjali se koriste u enterijeru, ali tek kada prođu određeni stepen obrade. To su pre svega pločasti materijali urađeni na bazi drveta i oplemenjeni folijama različitih dezena - iverica, medijapan, furnirani prirodni i veštački materjali, kuhinjske radne ploče i drugi koji se, nakon obrade, prodaju kupcima, a oni od toga prave gotove elemente. U ovoj branši to se popularno zove „sečenje po meri“ koju je prethodno definisao kupac.

Dimenzije po meri kupaca

Jedino što kupac treba da uradi jeste da zapiše dimenzije i dođe kod operatera firme „Univer Savić“ koji su uvek voljni da pomognu u svemu, pa i u uzimanju tačnih mera, ukoliko to ne možete sami.

Plan rezanja

Dalji postupak je veoma jednostavan. Operater unosi mere u softver koji vrši optimizaciju, odnosno obračunava, i bukvalno kao slagalicu slaže elemente na tablu kako bi otpadak bio što manji. Potom softver po tom planu rezanja izrađuje digitalni zapis i šalje mašinama koje seku i kantuju.  

>>PROIZVODNI PROCES: OD IVERICE I MEDIJAPANA DO POLICE I PLAKARA<<

„Dimenzije tabli koje kod nas stižu iz fabrike su za običnog potrošača neupotrebljive, dakle moraju da prođu određeni stepen obrade u našem pogonu, tačnije na CNC mašinama koje se zovu formatizeri.  Nakon što se izrežu elementi po dimenzijama kupaca, sledi kantovanje, odnosno zaštita ivice, a potom su table spremne za preuzimanje. To je zapravo poluproizvod koji hobisti, koje mi kolokvijalno zovemo stolari, koriste za sklapanje nameštaja. To su naši stalni kupci koji odlično rade taj posao. Epidemija koronavirusa doprinela je da se broj takvih kupaca poveća, jer su mnogi sklapanje komada nameštaja prepoznali kao jedan od zanimljivih načina da se kvalitetno utroši vreme, a ujedno i zaradi novac“, kaže Dejan Savić, direktor kompanije „Univer Savić“.

 

Oprema za profesionalce

I to nije sve. „Univer Savić“ ima ogroman asortiman okova - čak nekoliko hiljada artikala, i pokriva kompletan segment proizvodnje nameštaja. To su različiti elementi za spajanje drvenog nameštaja,  nogice na kojima stoje elementi raznih dimenzija, oblika i materjala poput drveta, gume, plastike i metala.

Veliki izbor rukohvata

Takođe, u ponudi je veliki izbor rukohvata, šarki i kliznih sistema za pokretanje vrata. Dakle, sve što je potrebno za sklapanje nameštaja može se kupiti na jednom mestu – u firmi “Unive Savić“.

Ako ipak više volite gotov, već sklopljen nameštaj, što pre posetite salone “Unive Savić“ jer u toku je aprilska AKCIJA. Sniženje cena traje do kraja ovog meseca. Ne propustite priliku ako vam je potreban neki deo nameštaja.

 Pogledajte foto galeriju.

To Top