Uprkos pozivu da obustave protest, poljoprivrednici ne odustaju (FOTO)

Požarevac

Događaji

Uprkos pozivu da obustave protest, poljoprivrednici ne odustaju (FOTO)

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Udruženje poljoprivrednih proizvođača „Stig“ sa poljoprivrednicima iz celog Braničevskog okruga, održalo je danas još jedan protest sa blokadom saobraćaja na mostu na Moravi, zbog zabrane izvoza pšenice.

Nakon prošlonedeljnog protesta najavljen je današnji, ali samo ukoliko članovi ovog udruženja ne dobiju dugo očekivani odgovor iz kabineta predsednika države, što se nije dogodilo.

Kolona traktora krenula je jutros  u 9 časova iz Bratinca, a nešto pre 10 časova prošla je kroz centar Požarevca i dalje nastavila ka mostu na Moravi.

Kolona traktora

>>DRUGI PROTEST POLJOPRIVREDNIKA ZA NEDELJU DANA (VIDEO)<<

Potpredsednik udruženja Milan Marković, istako je da su ih jutros oko 8 časova kontaktirali iz kabineta ministra poljoprivrede, Marka Saranovca, sa pitanjem da li postoji mogućnost da se današnji protest ne održi, bez kako navodi ikakve konkretne ponude zauzvrat.

Dodao je takođe da su imali nedelju dana da ih kontaktiraju i probaju da reše problem, međutim, nisu to uradili, a jutrošnji poziv bio je u periodu kada su ljudi već krenuli tako da razloga za obustavu nije bilo.

„Čekamo pravi poziv, pravi odgovor, jer nemamo i dalje nijednu zvaničnu informaciju da li uopšte žele da se sastanu sa nama i stvarno se upuste u rešavanje ovih ozbiljnih problema koje imamo“, kazao je Marković.

 

Milan Marković

Podsetio je takođe da već pet godina slušaju kako je pšenica tržišna roba, a da je ono što oni traže zapravo tržišna cena, koja bi najrealnije trebalo da iznosi 45 dinara po kilogramu.

Nešto manji broj traktora, tačnije oko 150, danas je bio deo protesne vožnje, a kako Marković ističe, jedan od razloga je i što je manji broj poljoprivrednika već krenuo sa žetvom ječma i repice. Međutim,  ukoliko bude potrebe, iako zadovoljan današnjim odzivom, poručio je da narednog utorka, na Vidovdan, kada mnogi neće raditi očekuje veliki broj poljoprivrednih proizvođača koji će i tada pokazati istrajnost i moć.

Obustava saobraćaja

Protest je danas trajao tri sata, za razliku od prethodnog koji je trajao nešto kraće i koji je, kako su tada naveli, poslužio kao upozorenje.

>>POLJOPRIVREDNICI BRANIČEVA BLOKIRALI PUT, TRAŽE RAZGOVOR SA VUČIĆEM<<

Za razliku od prošlog utorka, kada su se formirale kolone automobila zbog obustave saobraćaja na ovom delu puta, danas nije bilo većih problema. Pretpostavka je da su se građani informisali na vreme i zaobišli ovu deonicu koja spaja Istočnu Srbiju sa prestonicom.

Okupljeni poljoprivrednici

To Top