Uskoro počinje rekonstrukcija železničke stanice u Požarevcu

Požarevac

Društvo

Uskoro počinje rekonstrukcija železničke stanice u Požarevcu

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

,,Infrastruktura železnice Srbije“ pokrenula je projekat uređenja zgrada železničkih stanica širom Srbije, kojim je predviđeno da se obnovi 27 stanica, među kojima je i požarevačka.

Izvođač radova je uveden u posed na svim predviđenim lokacijama, pa su u svih 27  stanica u toku pripremni radovi, a narednih dana očekuje se da punim intenzitetom počnu i na objektima u Požarevcu.

U rekonstrukciju u Požarevcu biće uloženo ukupno 25,2 miliona dinara - 18,3 miliona dinara  za staničnu zgardu i 6,9 miliona dinara za zgradu operativnog centra.

Obnovom stanica predviđene su zamene krova, sanacije fasada, zamena stolarije i bravarije, radovi na sređivanju elektroinstalacija, sanacije i izgradnje mokrih čvorova, kao i ojačavanje temelja zgrada gde je to neophodno, a za sve objekte urađena je i kompletna tehnička dokumentacija.

Vrednost ove investicije u 27 stanica u Srbiji iznosi 280 miliona dinara, a projekat je podeljen na četiri celine u zavisnosti od prioriteta i teritorijalne zastupljenosti. Drugoj partiji pripadaju radovi na stanici i operativnom centru u Požarevcu.

Rok za izvođenje radova po svakoj pojedinačnoj partiji iznosi 60 dana od uvođenja izvođača u posao. Prvi obrisi uređenih stanica biće primetni u drugoj polovini marta, a ukoliko vremenske prilike budu odgovarajuće, većina od predviđenih 27 staničnih objekata biće završena u aprilu.

 Podsećamo da je najbolju ponudu u postupku javne nabavke radova dalo preduzeće ,,BMC Konekt” iz Novog Sada, koje je nosilac posla u zajedničkoj ponudi zajedno sa ,,Ekonomistelektro” i ,,Enikos kompani”.

Više o tome pročitajte OVDE.

To Top