Uskoro rekonstrukcija lučičkog puta?

Požarevac

Društvo

Uskoro rekonstrukcija lučičkog puta?

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Lokalna samouprava preko javne nabavke želi da pribavi projekat za rekonstrukciju ulice 27. aprila do petlje.

Ova ulica je građanima Požarevca i okoline poznatija kao lučički put. Već duže vreme asfalt u ovoj veoma prometnoj ulici je neravan, a pojavljuju se i nove rupe koje vozači pokušavaju da zaobiđu. Pešači se takođe suočavaju sa problemima jer trotoari nisu izgrađeni.

Naime, sa desne strane kolovoza na rastojanju od oko dva metra postoji pešačko-biciklistička staza, dok su ostale površine uređene kao zelenilo, ali je ono je u lošem stanju, navodi se u tehničkoj specifikaciji. 

Problem je i neuređeno i nasumično parkiranje zbog većeg broja uslužnih i prodajnih objekata sa obe strane duž ulice.

Zadatak projektanta je da uradi projektno-tehničku dokumentaciju rehabilitacije kolovoza i trotora sa sagledavanjem mogućnosti izgradnje biciklističkih staza. Takođe, potrebno je da predvidi i projektuje sistem za prikupljanje kišnice sa površina i sprovede u postojeći kolektor otpadnih voda.

Pored toga, projektant ima zadatak da predvidi i zamenu svetiljki javne rasvete prema zahtevu investitora, kao i eventualnu zamenu nosećih stubova iste i postavljanje dopunskih stubova. Predviđeno je i uređenje zelene površine sa sadnjom vrsta pogodnih za ove površine i uslove.

Procenjena vrednost partije ove javne nabavke iznosi 1.600.000 dinara, a rok za podnošenje ponuda je 9. avgust.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top