Vlada Srbije utvrdila lučko područje za marinu u Gradištu

Veliko Gradište

Društvo

Vlada Srbije utvrdila lučko područje za marinu u Gradištu

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Vlada Srbije uredbom je utvrdila lučko područje pristaništa za posebne namene - marine u Velikom Gradištu.

Lučko područje za marinu u Velikom Gradištu utvrđeno je na površini od 47 ari 11 kvadratnih metara, navodi se u Službenom glasniku Republike Srbije.

Ova uredba je u skladu sa Strategijom razvoja vodnog saobraćaja Republike Srbije od 2015. do 2025. godine, dokumentima prostornog i urbanističkog planiranja i planskim dokumentima koji se odnose na upravljanje vodama.

“Prošle godine potpisan je ugovor za izgradnju savremene marine na Dunavu, u samoj blizini Srebrnog jezera. Ona bi trebalo da bude izgrađena tokom ove godine i biće jedna od najsavremenijih marina na Dunavu gde će dolaziti čamci i jahte. Ove godine Ministarstvo turizma izdvojilo je 3.000.000 evra, te planiramo da do kraja 2023. godine ona bude dobrim delom završena. Sa početkom izgradnje marine imamo dva ozbiljna investitora koja hoće da grade hotele sa četiri zvezdice, i nadam se da će izgradnja početi u ovoj godini”, rekao je Dragan Milić, predsednik opštine Veliko Gradište, u novogodišnjem intervjuu za Regionalni internet portal E-Braničevo.

MARINOM NA SREBRNOM JEZERU DO DODATNOG RAZVOJA TURIZMA U GRADIŠTU

Marina će imati mogućnost prihvatanja i opsluživanja plovila od najmanjih (dužine manje od 6.5 metara) do plovila dužine 12 metara, na bokovima i do 20 metara, ukupno do 218 plovila.

To Top