U CENTRU: Izložba o životu i uspesima osoba sa invaliditetom

Požarevac

Događaji

U CENTRU: Izložba o životu i uspesima osoba sa invaliditetom

Foto: V.Bošković

How Good Of A Friend Are You Really?

U centru grada, u ulici Tabačka Čaršija, juče je otvorena izložba koja prikazuje fotografije sa tekstom o životu i uspesima osoba sa invaliditetom iz Srbije.

Posle velikog uspeha kampanje "Oni su menjali svet" , kompanija "Color Media Communications", u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, AMS osiguranjem i Apatinskom pivarom - Jelen pivo "ŠAMPIONI SVAKI DAN", kampanju nastavlja i u 2020. godini.

Kampanja "Osobe sa invaliditetom koje su menjale Srbiju" ima za cilj podizanje svesti društvene zajednice i prevazilaženje predrasuda prema osobama sa invaliditetom.

Izložba u Požarevcu prikazuje fotografije sa tekstom o životu i uspesima osoba sa invaliditetom iz Srbije. Pored fotografija i teksta, posetioci izložbe bili su u prilici da na otvaranju čuju i životne priče osoba koje su deo projekta, kako bi se čuo glas onih koji se suočavaju sa večitom stigmom zbog različitosti.

Jedna od njih je Natalija Lazić, koja aktivno učestvuje u realizaciji projekata koje ova kompanija orgazuje već treću godinu za redom. Natalija je pozorišni producent i majka troje dece, od kojih je Jovana devojka sa autizmom, ali i učesnica naše ovogodišnje izložbe.

Jovana Lazić, devojka kojoj je u ranoj mladosti, između druge i treće godine života,  dijagnostikovan autizam kao razvojni poremećaj, ali to Jovanu nije sprečilo u daljem napretku i izražaju kroz umetnost i muziku. Jovana je dugogodišnji član VIS "Nebograd" koji čine osobe sa smetnjama u razvoju, ali i profesionalni muzičari. Dobitnica je mnogobrojnih nagrada iz oblasti umetnosti odnosno muzike, održala je i svoj solistički koncert 2018. godine, a kandidovana je i za godišnju nagradu grada Beograda u oblasti umetnosti stvaralaštva mladih.

Prisunima se obratila i Nevenka Gajić, doktorka vererinarske medicine, predsednica Udruženja za pomoć osobama sa L-Down sindromom "Osmi dan", majka troje dece od kojih je jedan dečak sa L-Down sindromom.

Izložba se može pogledati sve do ponedeljka, 5. oktobra.

To Top