Zasedao skupštinski pododbor za poljoprivredu u Petrovcu

Petrovac

Poljoprivreda

Zasedao skupštinski pododbor za poljoprivredu u Petrovcu

Foto: RTV Mlava

How Good Of A Friend Are You Really?

U okviru Odbora za poljoprivredu zaduženog za nerazvijena područja osnovan je skupštinski pododbor za poljoprivredu. U Petrovcu na Mlavi juče je održana sednica skupštinskog pododbora za poljoprivredu, kojom je predsedavao narodni poslanik i predsednik pododbora Milija Miletić.

Tema sednice bila je “Stočarstvo i poljoprivreda - šansa održivog razvoja u nerazvijenim područjima Republike Srbije i uticaj na život i standard građana“.

Prisutni poljoprivrednici iskoristili su priliku da članovima pododbora, narodnim poslanicima i predstavnicima Ministarstva poljoprivrede postave pitanja i predstave probleme sa kojima se sreću. Govorilo se o značaju poljoprivrede, stimulaciji stočarstva, problemu stagnacije stočarstva, eAgrar-u, ruralnom razvoju, agrokulturi i subvencijama.

Prisutnima su se obratili članovi pododbora i narodni poslanici dr Nenad Mitrović, Dejan Ignjatović i Miomir Stojiljković. Sednici su prisustvovali: Nataša Ivanović – narodna poslanica, Veljko Odalović – državni sekretar Ministarstva poljoprivrede, Aleksandar Bogićević -  pomoćnik ministra za poljoprivredu, Goran Ristić – zamenik predsednika opštine Petrovac na Mlavi, Igor Stevanović – zamenik predsednika SO Knjaževac, Boris Gvozdić  i Dobrica Milosavljević, pomoćnici predsednika opštine Petrovac.

Podršku za održavanje sednice pružena je od strane UNDP-a, švajcarske kancelarije za saradnju kroz projekat “Jačanje parlamentarne demokratije”.

 

To Top