,,Kulturni epicentar“ u Rabrovu  (FOTO)

Kučevo

Događaji

,,Kulturni epicentar“ u Rabrovu (FOTO)

Foto: Dragan Despot Đorđević

How Good Of A Friend Are You Really?

Manifestacija ,,Kulturni epicentar“ održava se tokom jula i početkom avgusta u Rabrovu, a ulaz na sve programe je besplatan.

Meštanin Bojan Veljković, primenjeni umetnik, otvorio je kapiju svog dvorišta za sve one ljude koji vole kulturu i umetnost. Na taj način najviše je doprineo održavanju ove manifestacije.

Cilj događaja je da doprinese ravnomernom kulturnom razvoju i decentralizaciji kulture u Srbiji kao i da stvori i neguje kulturni identitet malih sredina.

U sredu, 21. jula, sa početkom u 12 časova, planirano je otvaranje stalne postavke fotografija iz života glumice Žanke Stokić u Domu kulture Rabrovo.

Tri dana kasnije, 24. jula, u kući Veljkovića u Rabrovu biće promovisana knjiga ,,Rom iz Rabrova“ Radoslava Jovanovića, u 19 časova. Sat vremena kasnije, na istoj lokaciji, meštani mogu da poslušaju koncert ,,od Baha do Sevdaha“, Dragana Milanovića.

 U nedelju, 25. jula, organizovan je pohod do Hajdučke vode u Divanu, sa početkom u 9 časova.

Direktor festivala je Bojan Veljković, primenjeni umetnik, a selektor programa Dragan Despot Đorđević, književnik. Organizacioni odbor čine: Jovana Radenković, doktorand klasične filologije i Jerej Nemanja Dišić, teolog i paroh rabrovski.

Do sada su meštani Rabrova i okoline mogli da pogledaju nekoliko različitih i zanimljivih programa.

Manifestacija je počela 1. jula, kada je bila predstavljena izložba slika Bojana Đorđevića, a prikazani su i dokumentarni filmovi Tv Centra Svilajnac: ,,Lu lu lu lu“ i ,,Igranka za pokojnog Emilijana“.

Pet dana kasnije Veliša Joksimović je promovisao knjigu ,,Za istinu i pravdu“, a prikazana je i izložba fotografija, dokumenata, ordenja i borbene sablje vojvode Duleta.

U petak, 9. jula, meštani su bili u prilici da pogledaju izložbu radova Kristine Ivić i da prisustvuju predavanju ,,Arheološko nalazište u Rabrovu“, na kome su govorili Dragan Jacanović, arheolog, i Dragan Milanović, nezavisni istraživač.

U subotu, 10. jula, održan je čas joge i radionica tradicionalnog pevanja, za decu od 10 do 17 godina. Istog dana posetioci su mogli da poslušaju i koncert ,,Pod sjajem zvezda“.

U nedelju, 11. jula u 10.30 časova otkriven je mozaik Svetom Jakovu Tumanskom, o čemu su novinari internet portala E-Braničevo ranije pisali.

>>OSVEŠTEN MOZAIK SA LIKOM SVETITELJA JAKOVA TUMANSKOG<<

Istog dana organizovan je i koncert ,,Zadžezirani etno“, kao i projekcija igranog filma ,,Pusti me da nađem srcu lek“.

Fotografije sa događaja pogledajte u GALERIJI.

To Top