Održana tribina u okviru projekta “Niste sami”

Požarevac

Događaji

Održana tribina u okviru projekta “Niste sami”

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Danas je u Medicinskoj školi u Požarevcu održana četvrta tribina u ovoj godini, u okviru kampanje "Niste sami", s ciljem da se organizatori obrate srednjoškolcima.

U oktobru 2018. godine, pod pokroviteljstvom predsednice Narodne skupštine Republike Srbije, Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja i UNICEF-a - pokrenuta je kampanja "Niste sami" sa ciljem prevazilaženja predrasuda prema mladim osobama sa problemima mentalnog zdravlja i  invaliditetom.

Prisutni učenici na današnjoj tribini

Nakon prve konferencije održane u Domu Narodne skupštine u Beogradu 11. oktobra 2018., održane su tribine u još šest gradova širom Srbije, među kojima je i Požarevac. Tokom prošle godine održano je 13 tribina, a kampanja se nastavlja i u 2020.

Danas je u  Medicinskoj školi u Požarevcu održana četvrta tribina u ovoj godini,  u okviru kampanje "Niste sami", s ciljem da se organizatori obrate srednjoškolcima.

Maja Mišković, koordinarka projekta

Želimo da kod mladih izazovemo empatiju i mogu da se pohvalim da se na tribinama neretko dešava da se ti mladi ljudi zaplaču, zasmeju, tako da mislim da uspevamo u cilju da se čuje glas onih koji se bore sa problemom mentalnog zdravlja ili fizičkog invaliditeta”, rekla je Maja Mišković, koordinatorka projekta.

 Na tribini su između ostalih učestvovali Aleksandar Plavšić, predstavnik centra " Srce ", Bojana Božić, dizajner odeće, tekstila i enterijera, koja se  poslednjih par godina uspešno bori sa anksioznim poremećajem i depresijom i Natalija Lazić, pozorišni producent, majka devojke sa autizmom.

To Top