Đokić: Na putu smo da regulišemo upravljanje otpadom

Braničevo

Događaji

Đokić: Na putu smo da regulišemo upravljanje otpadom

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Danas je u gradskom zdanju održan sastanak načelnika Braničevskog upravnog okruga i čelnika lokalnih samouprava, na kojoj se govorilo o nekoliko važnih tema za ovaj kraj.

Braničevski okrug se godinama susreće sa velikim problemom odlaganja otpada i taj problem je ključan, čulo se danas. Na današnjoj konferenciji za medije Aleksandar Đokić, načelnik Braničevskog upravnog okruga, govorio je o planu izgradnje transfer stanice i reciklažnog centra i izgradnji regionalne deponije koja će rešiti problem odlaganja smeća.

„Uredbom Vlade Srbije rešeno je kako ćemo u međuvremenu da odlažemo otpad. Rade se transfer stanica i reciklažni centri u Požarevcu i Petrovcu i odatle će taj otpad biti deponovan u Lapovu. Grad Požarevac je od Republike Srbije dobio 22 miliona evra za regionalnu deponiju, što bi bilo trajno rešenje. Činjenica da imamo rešeno pitanje odlaganja biće dobar uslov da nastavimo sa izgradnjom regionalne deponije“, rekao je Đokić, dodavši da će o detaljima gradonačelnik Požarevca obavestiti ostale lokalne samouprave, te da je grad Požarevac napravio popis divljih deponija.

Đokić je govorio i o epidemiološkoj situaciji u Braničevskom okrugu i istakao da je ukupan broj zaraženih oko 600, u svim opštinama, i da je Braničevski okrug jedan od onih sa najmanjim brojem zaraženih.

„Mi smo se odlično snašli. Sarađivale su sve institucije. Mi smo područje gde dolazi mnogo ljudi iz inostranstva. Bilo je preko 3000 njih i ni jedan se nije zarazio“, istakao je načelnik okruga.

 

Aleksandar Đokić, načelnik Braničevskog upravnog okruga

Rekao  je da je u toku završetak gasifikacije . „Srbijagas“ je uputio javni poziv gde se građani mogu javiti za priključak svojih objekata. Cena priljučka će biti 780 evra za objekat od 150 kvadrata, i moći će da se plati na 36 mesečnih rata.  Takođe će biti izabrani izvođači  u slučaju da ne postoje projekat i instalacije. Cena će i za to, po rečima Đokića, biti niža i takođe na 36 rata.

To Top