Afrička kuga svinja pojavila se u Ranovcu

Petrovac

Društvo

Afrička kuga svinja pojavila se u Ranovcu

Foto: Pixabay.com

How Good Of A Friend Are You Really?

Rešenjem Uprave za veterinu, područje poluprečnika od oko tri kilometra oko žarišta zaraze u naseljenom mestu Ranovac u opštini Petrovac na Mlavi, proglašeno je zaraženim područjem od zarazne bolesti afričke kuge svinja kod domaćih svinja.

Područje poluprečnika od oko 10 kilometara oko žarišta zaraze u naseljenom mestu Ranovac obuhvata naseljena mesta: Melnica, Kladurovo i Manastirica na teritoriji opštine Petrovac na Mlavi, zatim Aljudovo i Kobilje na teritoriji opštine Malo Crniće, naseljeno mesto Kaona i Ravnište na teritoriji opštine Kučevo, kao i Mustapić, Mala Bresnica, Mišljenovac, Lešnica, Sena, Turija, Kučevo, Cerovica i Kučajna, koja su već bila proglašena ugroženim područjem na teritoriji opštine Kučevo. 

Naseljena mesta Vuković i Srpce na teritoriji opštine Kučevo, koja se nalaze u području od 10 kilometara oko žarišta zaraze u naseljenom mestu Ranovac, a koja su već proglašena zaraženim područjem, ostaju i dalje zaraženo područje i sprovode se mere u skladu sa donetim rešenjem.

U lovištu „Trest“ ustanovljenim na teritoriji opštine Petrovac na Mlavi, koje je već proglašeno inficiranim, sprovode se sve mere u cilju suzbijanja i iskorenjivanja zaraze.

Afrička kuga svinja je virusna, veoma opasna zarazna bolest domaćih i divljih svinja, specifično za nju je da nema lečenja, vakcina ne postoji. Ovaj virus ne predstavlja opasnost za ljude i druge životinje.

Više o tome pročitajte OVDE.
 

To Top