Apotekarska ustanova „Apoteka Požarevac“ obeležila dva značajna jubileja (FOTO)

Požarevac

Događaji

Apotekarska ustanova „Apoteka Požarevac“ obeležila dva značajna jubileja (FOTO)

Foto: T. Sotirov

How Good Of A Friend Are You Really?

U požarevačkom Centru za kulturu danas je održana svečana akademija povodom 165 godina apotekarstva Braničevskog okruga i 60 godina državnog apotekarstva Apotekarske ustanove „Apoteka Požarevac“.

Nakon što je himnu Republike Srbije izveo akapela sastav ,,Srpski pravoslavni pojci“, prisutnima se obratila Tatjana Činč, direktorka Apotekarske ustanove „Apoteka Požarevac“ i istakla da je ovo prilika da matičnu firmu prezentuje u svetlu tri portreta.

,,Portretom prošlosti ukazujemo na poštovanje postavljenom temelju tradicije u trajanju od 165 godina savremenog i 60 godina postojanja državnog apotekarstva na području Braničevskog okruga. Portretom sadašnjosti prezentujemo snagu stručnosti zaposlenih, uspešnost poslovnih odluka menadžmenta i dostupnost farmaceutske zdravstvene zaštite. U portretu budućnosti, ja, kao direktor, implementiram viziju savremenog poslovanja“, kazala je Činč.

Direktorka je kao stub uspeha Apotekarske ustanove „Apoteka Požarevac“ izdvojila zaposlene, te naglasila da su oni njena najveća vrednost.

,,Sagledavanje očekivanja i zahteva zaposlenih i ulaganje u ljudske resurse kroz kontinuirani profesionalni razvoj i usavršavanje, važan su osnov napretka ove ustanove“, dodala je Činč.

Tatjana Činč

Ona je uručila plaketu koja je od ove godine ustanovljena, za 40 godina rada i izuzetan doprinos u razvoju i afirmaciji ove apotekarske ustanove, Nebojši Jorgovanoviću, magistru farmacije, koji je bio na čelu "Apoteke Požarevac" dugi niz godina.

Uručena plaketa za 40 godina rada i izuzetan doprinos

Jorgovanović je istakao da je i do sada dobijao nagrade, ali da ova plaketa predstavlja veliko priznanje, s obzirom na to da je u ovoj apotekarskoj ustanovi proveo 40 godina.

,,Za mene je ovo najveće priznanje, a vi znate kako smo u poslednjih 20 godina razmišljali, funkcionisali i radili kao tim. Ovu nagradu delim sa svima vama, jer da nije bilo vas mi ne bi napravili ove rezultate. Pokazali smo da državno apotekarstvo ima perspektivu. Ono je u velikom broju gradova propalo, ali mi prkosimo svemu tome i pokazujemo da može nešto što je državno da funkcioniše i u svetu konkurencije i biznisa“, kazao je Jorgovanović.

Nebojša Jorgovanović

Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca, rekao je da nas ovi jubileji obavezuju na to da čuvamo tradiciju i poštujemo i uvažavamo sve one koji su svojim delovanjem doprineli da apotekarstvo postane prestižna grana uglednih radnika u zdravstvu.

,,Nedavno smo bili suočeni sa jednom od najvećih pošasti 21. veka – kovidom 19. Vi ste u prve redove te neravnopravne borbe ušli hrabro, odlučno i pre svega maksimalno posvećeno. To su razlozi zašto su farmaceuti i farmaceutski tehničari iz te borbe izašli kao istinski junaci. Izloženi ogromnom pritisku vi u najtežim trenucima niste odstupali ni za pedalj, pokazujući veliku dozu odgovornosti, znanja i ljubavi za svakog pacijenta“, naglasio je Pavlović.

Saša Pavlović

Nakon obraćanja usledio je film ,,Biserni đerdan državnog apotekarstva“ o istoriji požarevačke apotekarske ustanove, ali i o tome koliko je danas prisutna i značajna u opštinama širom Braničevskog okruga.

Više fotografija pogledajte u GALERIJI.

To Top