Baklja mira u Požarevcu, Kostolcu i Velikom Gradištu

Požarevac

Sport

Baklja mira u Požarevcu, Kostolcu i Velikom Gradištu

Foto: S.P./Facebook

How Good Of A Friend Are You Really?

Trka mira, koja ove godine prolazi trasom pored Dunava, reke mira, prošla je i kroz Požarevac.

Nakon Grocke i Smedereva, učesnike ove manifestacije dočekao je i Požarevac, gde je u Gradskom parku upriličen doček gostima iz raznih delova zemlje i sveta.

Učesnici Trke mira su imali priliku da obiđu i hipodrom, a zatim su pored Dunava postavili simboličnu tablu koja nosi poruku same trke.

Danas će se upoznati sa Gradskom opštinom Kostolac i arheološkim nalazištem „Viminacijum“, a zatim su predviđene kratke poseta Kličevcu, Ramu i Topolovniku, nakon čega sledi doček u Velikom Gradištu.

BAKLJA MIRA TRASOM UZ DUNAV STIŽE I U VELIKO GRADIŠTE

Evropski tim Trke mira ušao je u Srbiju iz pravca Hrvatske kod Bačke Palanke, u subotu 25. juna. Na svom putu, trka će pratiti tok Dunava koji je ove godine proglašen Rekom mira. Trka izlazi iz naše zemlje 2. jula i nastavlja svoj put kroz Bugarsku. 

Trka mira ili “Sri Chinmoy Oneness-Home Peace Run”, osnovana je 1987. kao globalna sportska manifestacija posvećena miru, harmoniji i prijateljstvu među ljudima i narodima sveta bez obzira na njihovu nacionalnu, rasnu, versku ili političku pripadnost. Njena trasa i ove godine prolazi kroz sve zemlje Evrope i kroz većinu zemalja na svih šest kontinenata. 

Internacionalni tim trkača nosi upaljenu baklju kao simbol ljudske težnje za lepšim i srećnijim svetom. Baklja se prenosi iz ruke u ruku na trasi koja je nekoliko puta duža od obima zemaljske kugle. Do sada su učesnici Trke mira pretrčali kroz više od 150 zemalja sveta.
 

To Top