Da li će ove godine početi rekonstrukcija Muzeja kulturne istorije?

Požarevac

Društvo

Da li će ove godine početi rekonstrukcija Muzeja kulturne istorije?

Foto: Arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Gradska uprava Požarevac raspisala je javnu nabavku za radove na sanaciji, revitalizaciji i rekonstrukciji Muzeja kulturne istorije.

Radovi podrazumevaju rekonstrukciju, uklanjanje i obnovu fasade, restauraciju postojećeg spoljašnjeg kamenog stepeništa i obnovu metalne ograde, zamenu prozora, uklanjanje postojeće nadstrešnice i izradu nove. U radove je uključena i zamena postojećih elektroinstalacija, delimično će biti rekonstruisane vodovodne instalacije i objekat će biti priključen na centralno grejanje.

Vrednost radova procenjena je na nešto više od 22 miliona dinara bez PDV-a. Krajni rok za podnošenje ponuda je 15. jul do 12 časova.

Podsećamo, Muzej kulturne istorije već godinama nije u funkciji zbog nastanka teških oštećenja usled protoka vremena, prirodne dotrajalosti materijala, štetnog uticaja prirodnih nepogoda, spoljne sredine i neblagovremeno izvedenih intervencija na objektu. 

Novac za rekonstrukciju ovog objekta je izdvojen u prošlogodišnjem budžetu grada i raspisana je javna nabavka, međutim, obustavljena je jer su sve ponude proglašene neprihvatljivim.

MUZEJ KULTURNE ISTORIJE ČEKA MAJSTORE, U MEĐUVREMENU PROPADA

Nakon neuspešne javne nabavke, na sednici Skupštine Požarevca doneta je odluka da se veći deo novca opredeljenog za rekonstrukciju Muzeja narodne istorije preusmeri za opremanje “Slobodne zone”.

NOVAC ZA MUZEJ IDE U SLOBODNU ZONU
 


 

To Top