Bespovratna sredstva za četiri nedovoljno razvijene opštine iz Braničevskog okruga

Braničevo

Događaji

Bespovratna sredstva za četiri nedovoljno razvijene opštine iz Braničevskog okruga

Foto: Arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Ministar bez portfelja za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih opština Srbije, Novica Tončev, juče je u Vladi Srbije potpisao ugovore o dodeli bespovratnih sredstava za Program podrške unapređenja razvoja izrazito nedovoljno razvijenih opština u ukupnom iznosu od 220 miliona dinara.

Sredstva za realizaciju projekata dobilo je 35 nedovoljno razvijenih opština među kojima su četiri iz Braničevskog okruga: Petrovac na Mlavi, Kučevo, Malo Crniće i Golubac.

Opština Petrovac na Mlavi aplicirala je sa projektom nabavke opreme za obavljanje komunalne delatnosti održavanja ulica i puteva kojim će se obezbediti kupovina novog vibracionog valjka, kao i teretnog dostavnog vozila za putarsku službu. Dobijena sredstava su u iznosu od 5.389.000 dinara.

Za unapređenje komunalne infrastrukture opština Golubac dobila je sedam miliona dinara, isto toliko novca dobila je opština Malo Crniće za nastavak radova na pojačanom održavanju nekategorisanog lokalnog puta Boževac – Kobilje (šesta faza), dok je opštini Kučevo odobreno 6,4 miliona dinara za nabavku radne mašine za potrebe JKP „Kučevo“.

To Top