Centar za obuku kopnene vojske u Požarevcu ima novog komandanta (FOTO)

Požarevac

Događaji

Centar za obuku kopnene vojske u Požarevcu ima novog komandanta (FOTO)

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

U Centru za obuku kopnene vojske u Požarevcu, na mestu komandanta izvršena je primopredaja dužnosti.

Pukovnik Milovan Vasić, dosadašnji komandant, preuzeo je nova zaduženja dok je na njegovo mesto raspoređen potpukovnik Duško Jović.

Na ceremoniji su prisustvovali čelnici grada, vojska, predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova i Srpske pravoslavne crkve.

Čelnici grada prisustvovali ceremoniji

Nikola Dejanović, zamenik komandanta Komande za obuku i brigadni general, ističe da je pukovnik Milovan Vasić, nakon sedam godina koje je proveo na dužnosti u ovoj jedinici, ostavio veliki trag.

,,Za to vreme jedinica kojom je komandovao izvršavala je odgovorno i uspešno sve dodeljene zadatke. Poseban doprinos je dala u borbi protiv koronavirusa, angažovanjem celokupnog  ljudstva na zadacima obezbeđenja objekata od posebnog značaja i pružanju podrške na stvaranju uslova za funkcionisanje zdravstvenog sistema u celom Braničevskom okrugu“, ističe Dejanović.

 

Pukovnik Milovan Vasić

Pukovnik Milovan Vasić naglasio je da mu je bila čast i profesionalni izazov što je bio komandant ove jedinice.

On je dobio nove dužnosti  kao pomoćnik komandanta Komande za obuku za operacije. Već od sutra će biti angažovan na rešenjima za unapređenje sistema obuke, upotrebe i angažovanja jedinica Komande na dodeljenim zadacima i operativnim razvojem jedinica.

Potpukovnik Duško Jović

Dužnost novog komandanta Centra za obuku kopnene vojske u Požarevcu, a ujedno i Braničevske brigade, primio je potpukovnik Duško Jović. On je svoju profesionalnu vojničku karijeru započeo 1998. godine. Nakon toga je završio Vojnu akademiju, smer pešadija, komandno-štabno usavršavanje i  generalštabno usavršavanje. Jović sa porodicom živi u Požarevcu, a do sada je službovao u Prizrenu, Leskovcu, Požarevcu i Beogradu.

,,Siguran sam da je biti komandant ovog Centra profesionalni san mnogih oficira i zato postavljanje na ovu dužnost smatram kao veliku čast i priznanje za dosadašnji rad. Namera mi je da još više unapredim operativne i funkcionalne sposobnosti Centra“, najavljuje Jović.

 

Ceremonija svečane primopredaje dužnosti

Jović je u toku dosadašnje službe ocenjen najvišim službenim ocenama i više puta je nagrađivan.

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

-->
To Top