Na dnevnom redu kupovina Doma vojske i preseljenje dva javna preduzeća

Požarevac

Događaji

Na dnevnom redu kupovina Doma vojske i preseljenje dva javna preduzeća

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Po drugi put u februaru zasedaju požarevački odbornici. Na dnevnom redu sedam tačaka.

Najznačajnija odluka o kojoj će se danas izjašnjavati odbornici je pribavljanje vojnog kompleksa Dom vojske u vlasništvo grada.

>>GRAD POŽAREVAC KUPUJE DOM VOJSKE<<

Grad Požarevac planira da pristupi izradi Plana detaljne regulacije vodoizvorišta „Jagodica“ u Kostolcu, a konačnu odluku doneće odbornici.

>>GRAD PRISTUPA IZRADI PLANA DETALJNE REGULACIJE VODOIZVORIŠTA „JAGODICA“<<

Na dnevnom redu je i predlog odluke o izmenama Odluke o ostvarivanju prava na naknadu za vantelesnu oplodnju. Izmena se odnosi na povećanje iznosa koji se dodeljuje parovima sa 400.000 na 500.000 dinara.

Odbornici u lokalnom parlamentu raspravljaće o preseljenju JKP „Vodovod i kanalizacija“ i JKP „Komunalne službe“ u zgradu nekadašnje Komercijalne banke koju je grad nedavno kupio.

>>ODBORNICI ODLUČUJU O PRESELJENJU DVA JAVNA PREDUZEĆA<<

Pred odbornicima će se još naći predlog rešenja o usvajanju Informacije o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz Programa poslovanja javnih preduzeća, društava kapitala i drugih oblika organizovanja na koja se primenjuje Zakon o javnim preduzećima, a čiji je osnivač grad Požarevac za četvrti kvartal 2021. godine i predlog rešenja o davanju saglasnosti na srednjoročni plan poslovne strategije i razvoja JP „Toplifikacija“ Požarevac za period 2022 – 2026. godine.

Sednica skupštine biće održana danas, 23. februara, sa početkom u 10 časova, u velikoj sali Centra za kulturu Požarevac.

To Top