Cimet snižava šećer u krvi

Braničevo

Zdravlje

Cimet snižava šećer u krvi

Foto: pixabay.com

How Good Of A Friend Are You Really?

Pola kašičice cimeta dnevno umanjiće nivo šećera u krvi dijabetičara, tvrde naučnici.

Cimet može da snizi nivo masti i lošeg holesterola, uništi gljivice i spreči njihov rast, umanji telesnu temperaturu i ima protivzapaljensko dejstvo.

Ovaj mnogima omiljeni začin za sutlijaš i kolače s jabukama koristi se protiv zubobolje, raznih vrsta upala, poboljšanja varenja, a poznato je da je i snažan antioksidans.

Jednu kašičicu cimetovog praha pomešati sa pet kašičica meda i staviti na bolni zub. Ovo možete ponavljati tri puta dnevno dok ne odete kod zubara.

Jednu trećinu meda istopiti u dve trećine mlake vode, dodati kašičicu cimetovog praha, pa tom masom blago masirati bolne delove tela. Bol bi trebalo da polako počne da se umiruje za minut ili dva. Ukoliko želite dodatni efekat, popijte ujutro i uveče šolju vruće vode sa dve kašičice meda i  kašičicom cimeta.

Dve kašike meda sa tri kašičice cimetovog praha umešaju se u 4,5 decilitra čaja - ovaj napitak trebalo bi da smanji nivo holesterola u krvi za 10 procenata u roku od dva sata. Uzimati tri puta dnevno kod hroničnih slučajeva.

Pola sata pre doručka i  pre spavanja popiti dve kašičice meda sa jednom kašičicom cimetovog praha koje ste prokuvali u šolji vode. Ova mešavima pomaže u mršavljenju tako što sprečava taloženje masnoća, piše Herbateka.

Više informacija o zdravlju pročitajte OVDE.

To Top