Da li će sve škole u Požarevcu dobiti ogrev na vreme?

Požarevac

Društvo

Da li će sve škole u Požarevcu dobiti ogrev na vreme?

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Škole na teritoriji grada Požarevca dostavile su lokalnoj samoupravi informacije o pripremljenosti za početak školske 2022/2023. godine. Požarevački odbornici su većinom glasova usvojili ove izveštaje na sednici lokalnog parlamenta, ali je tome prethodila kraća rasprava.

Slobodan Vasić, šef Odborničke grupe „Dosta je bilo – RIIS Istok“, postavio je pitanje da li je obezbeđen ogrev za sve one škole koje nisu priključene na centralno grejanje, kao što je Osnovna škola ,,Sveti Nikolaj Velimirović“ sa pratećim odeljenjima u Beranju, Barama, Kasidolu i Nabrđu. On ističe da je upravo ogrev presudan za održavanje normalne nastave.

Tatjana Stojadinović, odbornica „Dosta je bilo“, kazala je da čitajući ove izveštaje stiče utisak da je sve sređeno kao da smo u Švajcarskoj, iako  zna da u nekim školama prokišnjava, da nije okrečeno, da ima buđi, da nema grajanja i da nemaju sve škole fiskulturnu salu.

 Goran Nestorović, član Gradskog veća zadužen za prosvetu, kaže da je pitao direktore osnovnih i srednjih škola da li su obezbedili ogrev za novac koji je grad iz budžeta opredelio za grejanje škola. Kako kaže, taj odgovor će dobiti u narednim danima, jer je u toku postupak obezbeđivanja ogreva.

,,Ako smo obezbedili novac za ogrev, ako imamo direktore koji rade svoj posao onda je odgovor da će sve biti na vreme. Onaj direktor koji sada u krizi ne sprovede svoje poslove biće pozvan na odgovornost, a naravno da ćemo iskoristiti sve moguće resurse da pomognemo školama. Do mene nije došla informacija da postoji problem oko nabavke ogreva“, rekao je Nestorović.

 On se osvrnuo i na činjenicu da nemaju sve škole na teritoriji grada fiskulturne sale i istakao da su to nedostaci koje lokalna samouprava ne može da reši preko noći,  ali da grad u međuvremenu brine o ostalim sportskim sadržajima kako bi učenici mogli da izlaze na terene i da predmet fizičko vaspitanje implementiraju i u vannastavnim aktivnostima.

Većinom glasova odbornika ova tačka dnevnog reda je usvojena na jučerašnjem zasedanju Skupštine Požarevca.

To Top