Direktori predškolskih ustanova iz cele Srbije okupili se u Požarevcu

Požarevac

Događaji

Direktori predškolskih ustanova iz cele Srbije okupili se u Požarevcu

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Povod je osnivačka Skupština aktiva direktora predškolskih ustanova Srbije.

Bane Spasović, gradonačelnik Požarevca, priredio je tim povodom prijem za direktore u gradskom zdanju. Po rečima Tanje Lončar, vd direktorke PU „Ljubica Vrebalov“, s obzirom da se ustanova nalazi u Požarevcu, centru Braničevskog okruga, i sama je bila centar važnih dešavanja i dobar domaćin.

„Dugi niz godina  postoji uspešna saradnja Braničevskog i Podunavskog okruga, od skoro i sa ustanovama iz Moravičko - resavskog okruga, a od tada je pokrenuta inicijativa da se ova mreža dobre saradnje proširi i na druge okruge u Srbiji. Smatramo da je to potreba i prioritet savremenog društva svake lokalne zajednice. Samo međusobnim povezivanjem možemo odgovoriti zahtevima i obavezama menadžerstva 21 veka“, rekla je Lončar.

U okviru PU „Ljubica Vrebalov“ radi 11 objekata sa više od 2.000 dece, ukupno 78 grupa celodnevnog boravka, 25 grupa pripremnog predškolskog programa u gradu i seoskim naseljima i više od 300 zaposlenih.

Ova ustanova je oduvek bila ponos svih Požarevljana, kazao je gradonačelnik,  i istakao da je velika čast što se Skupština održava baš u Požarevcu.

„Tokom 2019. i prethodne dve godine, lokalna samouprava je iz budžeta izdvojila oko 1,1 milijardu dinara za plate, prevoz, isplatu jubilarnih nagrada i otpremnina zaposlenih, tekuće troškove funkcionisanja ustanove, popravke i održavanje objekata i opreme u ustanovi, troškove nabavke namirnica za spremanje hrane i nabavku didaktike“, rekao je Spasović.

To Top