Đaci ovaj put neće ostati bez besplatnog prevoza

Požarevac

Društvo

Đaci ovaj put neće ostati bez besplatnog prevoza

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Iako se ponovo dogodila situacija da je javna nabavka za prevoz đaka stopirana, a da je aktuelnom prevozniku ugovor istekao, deca neće ostati bez besplatnog prevoza.

„Ugovor za prevoz koji grad ima sa „Arivom“ je istekao ali smo našli prelazno rešenje da đaci ne ostanu bez prevoza“, kazao je kratko za E-Braničevo Lazar Stanojević, načelnik Gradske uprave Požarevac.

On nije želeo da ulazi u detalje, ali je potvrdio da će đake i dalje prevoziti ista kompanija.

Republička komisija o zahtevu za zaštitu prava odlučuje rešenjem u roku od 20 dana od dana prijema kompletne dokumentacije potrebne za utvrđivanje činjeničnog stanja i odlučivanje, pri čemu se navedeni rok za odlučivanje može, u opravdanim slučajevima, produžiti za 15 dana.

Podsećamo, Gradska uprava Požarevac raspisala je javnu nabavku za prevoza učenika u osnovnom i srednjem obrazovanju na teritoriji grada krajem februara i postupak je do sada trebalo da bude okončan, međutim, zbog pitanja koja su bila postavljena naručiocu usluge produžen je rok za dostavljanje ponuda za nekoliko dana. U međuvremenu, jedan od ponuđača podneo je zahtev za zaštitu prava i grad je doneo odluku da zaustavi sve aktivnosti u postupku javne nabavke.

>>ZAUSTAVLJENE SVE AKTIVNOSTI U POSTUPKU JAVNE NABAVKE ZA PREVOZ ĐAKA<<

Ista situacija dogodila se i prošle godine zbog čega su đaci na kratko ostali bez besplatnog prevoza.

>>ĐACI ĆE PLAĆATI PREVOZ DOK SE KOMISIJA NE IZJASNI<<

To Top