Dodeljene nagrade Povelja kulture u Požarevcu

Požarevac

Kultura

Dodeljene nagrade Povelja kulture u Požarevcu

Foto: T. Sotirov

How Good Of A Friend Are You Really?

U požarevačkom Gradskom zdanju danas su tradicionalno dodeljene nagrade Povelja kulture najzaslužnijima u ovoj oblasti.

Po odluci žirija koji je radio u sastavu Vera Zarić Mitrović, direktorka Narodne biblioteke „Ilija M. Petrović“ u Požarevcu, Ljiljana Dabić, upravnica Fondacije Milenin dom, Gordan Bojković, direktor Narodnog muzeja Požarevac i Galina Pavlenko Perić, direktorka Centra za kulturu Požarevac, dobitnici nagrade Povelja kulture su Slavomir Bata Radovanović, magistar tehnologije, Jelena M. Ilić, profesor razredne nastave i Kulturno-umetničko društvo „Mladost“ Poljana.

POZNATI DOBITNICI NAGRADE POVELJA KULTURE

Danijela Žukovski, predsednica Kulturno-prosvetne zajednice, koja dodeljuje ovu nagradu, istakla je da je Povelja kulture nagrada koja prepoznaje doprinos pojedinca ili institucije na polju kulturnog delovanja.

“Želimo da u našem gradu sve dimenzije kulturnog stvaralaštva nastave da neometano i neomeđeno rastu do širine umetničkog poteza, visine pesničke ideje i dubine ljudskog razumevanja i da se jezik umetnosti, tolerancije i saradnje podržava i razume. Čestitam slavodobitnicima što su razvili jedan drugačiji vid vladanja svojim talentom i vremenom uloživši ih u uzvišenije ciljeve i ideje uz nadu da će im ova nagrada biti podstrek za dalji doprinos razvoju kulture i obrazovanja”, rekla je Žukovski.

Danijela Žukovski

Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca, istakao je da su kulturna dešavanja i broj onih koji su svojim radom zadužili kulturu jedan od najznačajnijih merila uspešnosti i veličine jednog grada.

“Nagrada Povelja kulture u Požarevcu ima još veću težinu jer su u ovom gradu svoj trag ostavili ili iz njega potekli i Milivoje Živanović, Pavle Savić, Milena Pavlović Barili, Slobodan Stojanović i mnogi drugi umetnici i radnici iz prosvete i nauke. Njihovo ime i veliko nasleđe podsećaju nas da imamo odgovornost da pažljivo biramo nagrađene iz navedenih oblasti”, naglasio je Pavlović.

Saša Pavlović

Jelena M. Ilić, jedna od dobitnika ovogodišnje povelje, istakla je da ima izuzetnu čast da bude nosilac ovako vrednog priznanja u gradu  koji decenijama neguje, prepoznaje i podstiče rad svih entuzijasta na negovanju i širenju kulture i ljubavi prema umetnosti.

Svečanost je upotpunjena kulturno-umetničkim programom u okviru koga su nastupili bend učenika Požarevačke gimnazije „Fusnota“ i članovi KUD „Mladost“ Poljana.

To Top