Sud usvojio žalbu koalicije  „Veliko Gradište protiv nasilja“

Veliko Gradište

Izbori

Sud usvojio žalbu koalicije „Veliko Gradište protiv nasilja“

Foto: SSP Veliko Gradište

How Good Of A Friend Are You Really?

Viši sud u Požarevcu poništio je rešenje Opštinske izborne komisije Veliko Gradište o odbacivanju liste „Srbija protiv nasilja - Pek Dunav Stig - za život ovde“.

Juče je Viši sud u Požarevcu doneo presudu, u koju je portal E-Braničevo imaо uvid, da se žalba usvaja i poništava rešenje Opštinske izborne komisije Veliko Gradište,čime je lista vraćena na ponovno odlučivanje. OIK bi trebalo da zaseda danas, saznaje E-Braničevo, ali tačno vreme još uvek nije utvrđeno.

„Odluka Višeg suda vraća veru u institucije sistema pokazujući da postoje stručni, odgovorni i savesni ljudi, koji svoj posao rade u interesu građana. Takođe pokazuje koliko je teško u manjim sredinama doći do pravde, ali se nadamo se da će posle ovakve odluke članovi stručnog dela komisije osloboditi pritisaka i doneti rešenje koje je u skladu sa zakonom“, navodi se između ostalog u saopštenju koje potpisuje Miloš Ivanović, predsednik Stranke slobode i pravde Veliko Gradište.

Podsećamo da je Opštinska izborna komisija Veliko Gradište na sednici 26. novembra donela odluku o odbacivanju liste„Srbija protiv nasilja - Pek Dunav Stig - za život ovde“, koju je podnela koalicija „Veliko Gradište protiv nasilja“ za izbore za odbornike u skupštini ove opštine, nakon čega su oni uputili žalbu Višem sudu u Požarevcu, o čemu je E-Braničevo pisalo ranije.

ODBAČENA LISTA KOALICIJE „VELIKO GRADIŠTE PROTIV NASILJA“, SLEDI ŽALBA SUDU

 

To Top