Dodeljeni ugovori za subvencije za samozapošljavanje

Petrovac

Događaji

Dodeljeni ugovori za subvencije za samozapošljavanje

Foto: Opština Petrovac na Mlavi

How Good Of A Friend Are You Really?

Subvencije za samozapošljavanje dobilo je 14 lica sa područja opštine Petrovac na Mlavi.

Svečanoj dodeli ugovora prisustvovali su  Duško Nedinić, predsednik opštine Petrovac na Mlavi, i Sonja Mirić Mladenović, direktorka Nacionalne službe za zapošljavanje - filijala Požarevac, sa saradnicima.

Nedinić je podsetio da opština Petrovac četvrti put zaredom učestvujemo u programu.

“Ove godine subvencije za samozapošljavanje dobilo je 14 lica. Ukupno je izdvojeno 4,2 miliona dinara za ovu meru, od čega opština Petrovac na Mlavi izdvaja 2,1 milion dinara. Posebno mi je drago što smo uspeli da iz godine u godinu povećavamo iznos za subvencije, a na taj način i broj korisnika subvencija”, istakao je Nedinić.

Subvencija za samozapošljavanje namenjena je nezaposlenima koji se vode na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje i imaju završenu obuku za razvoj preduzetništva. Subvencija se  dodeljuje u jednokratnom iznosu od 300.000 dinara, a nezaposleni koji ostvari pravo na subvenciju za samozapošljavanje u obavezi je da obavlja registrovanu delatnost i po tom osnovu izmiruje doprinose za obavezno socijalno osiguranje najmanje 12 meseci.

Takođe, i ove godine, a na osnovu Lokalnog akcionog plana zapošljavanja, prioritet kod  odobravanja subvencije za samozapošljavanje imale su teže zapošljive kategorije kao što su mladi do 30 godina starosti, stariji od 50 godina, viškovi zaposlenih, Romi, žene i drugi.

Sonja Mirić Mladenović je izrazila zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa opštinom Petrovac na Mlavi i podsetila građane da je u toku još jedan javni konkurs za koji vlada veliko interesovanje – “Moja prva plata” i da poslodavci i nezaposlena lica iskoriste benefite koje ovaj konkurs pruža.

To Top