Državni sekretar Senad Mahmutović posetio opštinu Petrovac

Petrovac

Događaji

Državni sekretar Senad Mahmutović posetio opštinu Petrovac

Foto: Opština Petrovac na Mlavi

How Good Of A Friend Are You Really?

Petrovački poljoprivrednici dobili su oko 284 miliona dinara u 2020. godini od Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Državni sekretar Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Senad Mahmutović  sa saradnicima,  posetio je opštinu Petrovac na Mlavi. Nakon radnog sastanka sa predstavnicima lokalne samouprave, državni sekretar Mahmutović je posetio poljoprivredno gazdinstvo Dragana Jeremića iz Velikog Laola, kome je dodeljena subvencija za nabavku poljoprivrednih mašina. On obrađuje oko 50 hektara zemlje.

„Poljoprivrednici sa područja opštine Petrovac na Mlavi su ne samo vredni nego i uspešni, gotovo 284 miliona dinara je iznos sredstava koji su oni po različitim osnovama ostvarili u prethodnoj 2020. godini iz našeg ministarstva“, rekao je Mahmutović.

On je naglasio da je sa čelnicima opštine razgovarao o budućim javnim pozivima i da je u odnosu na 2016. godinu Ministarstvo poljoprivrede udvostručilo  iznos za pomoć poljoprivrednicima sa 23 na gotovo 43 milijarde dinara.

Po njegovim rečima, u avgustu će biti raspisan javni poziv  namenjen  pčelarima, a  početkom septembra namenjen ratarima.

„Nadam se da će se naši poljoprivrednici u narednom periodu, a uz pomoć Poljoprivredne savetodavne i stručne službe Požarevac i odeljenja za poljoprivredu opštine Petrovac, informisati o javnim pozivima i uspešno konkurisati“, istakao je Milanče Aćimović, predsednik Skupštine opštine Petrovac i zahvalio se Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede na pomoći.

To Top