EU će podržati projekte dve preduzetnice iz Petrovca i Kučeva

Braničevo

Društvo

EU će podržati projekte dve preduzetnice iz Petrovca i Kučeva

Foto: EU Pro Plus

How Good Of A Friend Are You Really?

Evropska unija će preko programa EU PRO Plus podržati 45 žena i mladih preduzetnika iz slabije razvijenih opština da započnu i pospeše svoje poslovanje. Među njima su dve iz Braničevskog okruga.

Iz opštine Petrovac na Mlavi EU PRO će podržati jednu preduzetnicu, Aleksandru Trajilović, koja  ima za cilj da započne preradu oraha i lešnika uz nabavku odgovarajuće opreme. Dopunska aktivnost predviđa doniranje oraha i lešnika socijalnim ustanovama.

Ukupna vrednost ovog projekta je 9.723 evra, a EU će ga podržati sa 8.704 evra.

Među odobrenim projektima je i jedan iz opštine Kučevo pod nazivom „Podrška preduzeću koje pruža usluge psihološkog savetovanja - Centar za obrazovanje i podršku, učenje za tebe“. Preduzetnica čije ime nije navedeno ima za cilj proširenje usluga onlajn psihološkog savetovališta za studente i srednjoškolce uz nabavku opreme za kreiranje digitalnog sadržaja. Dopunska aktivnost predviđa podršku lokalnim školama i obrazovnim inicijativama finansijskim donacijama i obezbeđivanjem besplatnog pristupa obrazovnim resursima.

Vrednost ovog projekta je 5.882 evra, a podrška EU iznosi 5.002 evra.

Poziv je bio namenjen nezaposlenim ženama i mladima od 18 do 30 godina koji planiraju osnivanje ili su već započeli svoj biznis tokom 2022. godine u 43 najslabije razvijene opštine obuhvaćene programom EU PRO Plus.

Program je tokom trajanja poziva organizovao devet info-sesija koje su okupile preko 170 učesnika i učesnica. Od ukupno pristiglih 108 predloga projekata, nakon sprovedene administrativne i tehničke evaluacije i terenskih poseta, 45 je odobreno za finansiranje. Visina podrške po pojedinačnom projektu iznosu od 5.000 do najviše 10.000 evra.

 

To Top