EU PRO Plus predstavlja poziv za podnošenje prijava za izradu teritorijalnih strategija

Veliko Gradište

Događaji

EU PRO Plus predstavlja poziv za podnošenje prijava za izradu teritorijalnih strategija

Foto: EU PRO Plus

How Good Of A Friend Are You Really?

EU PRO Plus program će u utorak, 16. novembra, u hotelu Danubia Park u Velikom Gradištu, održati info-sesiju.

Cilj info – sesije je predstavljanje poziva za podnošenje prijava za izradu teritorijalnih strategija zainteresovanim lokalnim samoupravama iz Braničevskog, Podunavskog, Zaječarskog i Borskog okruga, kao i predstavnicima Regionalne razvojne agencije „Braničevo-Podunavlje" i RARIS-a, Regionalne agencije za razvoj istočne Srbije.

Putem ovog poziva Evropska unija će obezbediti podršku lokalnim samoupravama u izradi strateških dokumenata neophodnih za održivi lokalni razvoj, koje će im koristiti da na određenom geografskom području definišu zajednička rešenja za pitanja kao što su braunfild lokacije i industrijske zone, neformalna naselja, rešavanje društvenih ili ekoloških problema ili zaštite kulturnog nasleđa tog kraja. Strategije bi takođe trebalo da formulišu buduće planiranje u brojnim sektorima uključujući obrazovanje, ekonomski razvoj i zaštitu životne sredine.

Tokom informativne sesije, biće pojašnjeni uslovi poziva, a učesnici i učesnice će biti u prilici da se bliže upoznaju sa instrumentima teritorijalnog razvoja i metodologijom razvoja strategija integralnih teritorijalnih investicija i strategija održivog urbanog razvoja, kao i njihovim sprovođenjem.

Info-sesija počinje u 10 časova, a sve informacije o pozivu, kriterijumima za učešće i načinu prijavljivanja pogledajte OVDE.

To Top