Grad podržao osam projekata za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom

Požarevac

Društvo

Grad podržao osam projekata za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom

Foto: Pixabay.com

How Good Of A Friend Are You Really?

Grad Požarevac raspodelio je 2,9 miliona dinara lokalnim organizacijama i udruženjima za realizaciju osam projekata namenjenih osobama sa invaliditetom.

Najviše novca, tačnije 840.000 dinara, dodeljeno je Društvu za cerebralnu i dečiju paralizu za projekat pod nazivom „Usluga personalne asistencije u 2022“. Svi ostali projekti dobili su duplo manji iznos, ali su i konkurisali za skromnija sredstva.

Drugi na listi po visini dodeljenih sredstava je projekat „Mogu, hoću, uspeću!“ Sportsko rekreativne asocijacije, koji je grad podržao sa 460.000 dinara, sledi projekat „Šetnja kroz prirodu“ Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim i autističnim licima grada Požarevca, za koji je opredeljena 381.000, a 21 hiljadu manje dobilo je Udruženje za pomoć osobama sa L-Down sindromom „Osmi dan“ za projekat „Socijalizacija i integracija uz pesmu, muziku i manuelni proizvodni rad“.

Međuopštinsko udruženje gluvih i nagluvih Požarevac za projekat „Resur za prevodilački servis za srpski znakovni jezik u 2022. godini“ dobilo je 280.000, Međuopštinskom udruženju civilnih invalida rata Požarevac za predloženi program „Usluga kućnog servisa podrške civilnim invalidima rata sa edukativno-inkluzivnim aktivnostima u 2022. godini“ odobrena je 261.000, a za projekat „Zdravstvena preventiva“ Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim i autističnim licima grada Požarevca izdvojeno je 230.000 dinara.

Najmanje novca dobila je Međuopštinska organizacija Saveza slepih Srbije Požarevac – 110.000 dinara, ali je značajno napomenuti da je ova organizacija taj iznos i tražila od grada.

Detaljnije o tome OVDE.

To Top