Grejanje startovalo pre zvanične sezone

Kostolac

Privreda

Grejanje startovalo pre zvanične sezone

Foto: „Energija Kostolac“

How Good Of A Friend Are You Really?

Iako zvanična grejna sezona počinje tek polovinom oktobra, zbog nižih temperatura radijatori u Požarevcu i Kostolcu bili su topli početkom oktobra.

Takozvane „tople probe”, kada se toplifikaciona mreža puni toplom vodom, krenule su 6. oktobra, istakao je Vladimir Đorđević, rukovodilac Službe za toplifikaciju kostolačkog ogranka „Elektroprivrede Srbije“.

Probno puštanje u rad sistema grejanja u gradu Kostolcu i selima Kostolac i Drmno, takozvane tople probe prvi su korak pred samu grejnu sezonu. To ne znači da su svi korisnici grejanja odmah tog dana dobili punu uslugu, već da je od tog dana počinje lagano zagrevanje toplovoda i postepeno puštanje podstanica u funkciju. Ovo je period kada Služba za toplifikaciju ima najviše poziva koje upućuju korisnici, kada primete da u njihovom domaćinstvu ima određenih problema sa grejanjem. Molimo sugrađane da nam pomognu i budu strpljivi. Ne možemo na samom početku da odgovorimo na sve pozive, jer imamo raspored rada koji moramo da poštujemo kako bismo što pre sistem doveli na željeni nivo. Nadamo se da će ove sezone biti sigurna isporuka i da će korisnici biti zadovoljni“, rekao je Đorđević.

 

Vladimir Đorđević

Kostolačka Služba za toplifikaciju stoji na raspolaganju od sedam ujutru do 23 časa za sve probleme i primedbe u vezi grejanjem. Pokrivaju područje gradske opštine Kostolac i sela Stari Kostolac i Drmno. Poslednjih godina intenzivno se radilo na proširenju toplifikacione mreže i broj korisnika daljinskog sistema grejanja u Kostolcu kontinuirano se povećava.

Dajemo sve od sebe da sve rešavamo brzo i u hodu. Ovih dana imamo najviše posla i poziva. Sama toplifikaciona mreža širi se svake godine, a ne treba zaboraviti da je ta mreža i stara, tako da pokušavamo da pružimo optimalno održavanje i postepeno modernizujemo ovaj sistem, koji nije mali“, naglasio je Dušan Grgić, poslovođa u Službi grejanja.

To Top