Izložba ikona povodom gradske slave

Požarevac

Kultura

Izložba ikona povodom gradske slave

Foto: Draško Vujić

How Good Of A Friend Are You Really?

U sali kod Saborne crkve u Požarevcu proteklog vikenda održana je izložba ikona koje su radila deca na likovnoj radionici, a povodom slave grada Požarevca, Svete Trojice.

Radovi su nastali na likovnoj radionici, koju je organizovalo Udruženje likovnih stvaralaca ,,Milena Pavlović Barili" Požarevac uz podršku grada i u saradnji sa Mesnom zajednicom Čačalica.

“Izložba koju smo priredili povodom gradske slave, rezultat je rada talentovanih učenika osnovnih škola sa teritorije Požarevca. Sa decom su radili nastavnici likovne kulture, članovi našeg udruženja, a i mnogi drugi članovi udruženja svojim angažovanjem doprineli su uspešnosti radionice. Nekoliko njihovih slika je i zastupljeno na izložbi. Cilj ove radionice bio je upoznavanje dece sa samom tehnikom izrade ikona, procesom rada i motivima, ali takođe i što bliže upoznavanje dece sa verom, duhovnim vrednostima, tradicijom, kao i motivacija za njihov dalji samostalni rad u toj oblasti”, kazala je Violeta Mrković, predsednica ULIS ,,Milena Pavlović Barili”.

Učešće u radionici uzeo je veliki broj dece kojima su na otvaranju izložbe dodeljene zahvalnice.

To Top