Jedna škola u Braničevu posle raspusta radiće po drugom modelu

Braničevo

Društvo

Jedna škola u Braničevu posle raspusta radiće po drugom modelu

Foto: Pixabay.com

How Good Of A Friend Are You Really?

Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola doneo je odluku da se drugi model organizacije obrazovno-vaspitnog rada, odnosno kombinovana nastava, od ponedeljka, 15. novembra, primenjuje u srednjim školama na teritoriji tri lokalne samouprave.

Drugi model nastave, koji podrazumeva da se obrazovno-vaspitni proces organizuje kombinovanjem neposredne nastave i nastave na daljinu, a odeljenja su podeljena u grupe, primenjivaće se u srednjim školama u Beogradu, Velikom Gradištu i Nišu.

Pre donošenja odluke, za svaku lokalnu samoupravu razmatrani su opšta epidemiološka situacija, podaci iz nadzora o obolevanju od kovid-19 kod učenika i nastavnika, kao i podaci o utvrđenim klasterima obolelih, odnosno broju odeljenja i grupa koja su prešla na drugi i/ili treći model nastave usled obolevanja učenika.

U svim ostalim osnovnim i srednjim školama u Srbiji se primenjuje prvi model organizacije obrazovno-vaspitnog rada koji podrazumeva neposrednu nastavu u školama, navodi se na sajtu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

To Top