Još nema rešenja ko će prevoziti đake u Požarevcu

Požarevac

Društvo

Još nema rešenja ko će prevoziti đake u Požarevcu

Foto: Arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Javna nabavka za prevoz đaka u Požarevcu je po drugi put obustavljena, a kompaniji “Arriva litas” ovih dana ističe ugovor. Ovo nije prvi put da se dovede u pitanje besplatan prevoz učenika na teritoriji Požarevca.

Kako E-Braničevo saznaje, “Arriva” sa gradom ima ugovor o prevozu đaka do kraja ove nedelje, a ni nakon razgovora sa čelnicima Požarevca nije precizirano konkretno rešenje ovog problema.  Da li će „Arriva“ od ponedeljka, 9. maja,  nastaviti da prevozi učenike i po kom osnovu, trebalo bi da bude poznato vrlo brzo.

“Imali smo danas sastanak u Gradskoj upravi. Novi ugovor još uvek nije sklopljen zbog određenih procedura koje moraju da se ispoštuju, ali se nadamo da će čelnici grada pronaći način da nastavimo saradnju i da đaci imaju prevoz do kraja školske godine”, kazao je za E-Braničevo Dušan Krstić, direktor saobraćaja u “Arrivi”.

Iz Gradske uprave, međutim, nismo dobili odgovor koje opcije su na stolu. 

Inače, grad Požarevac raspisao je blagovremeno javnu nabavku za prevoz osnovaca i srednjoškolaca u ovoj godini, međutim, ona je dva puta obustavljena. Najpre zbog žalbe ponuđača, a potom i zbog odbacivanja jedine pristigle ponude koju je podnela „Arriva“.
Međutim, ovaj prevoznik je nastavio da prevozi đake nakon što je grad tada, po rečima načelnika Gradske uprave, pronašao prelazno rešenje.  

I godinu dana ranije bilo je problema sa javnom nabavkom za prevoz, zbog čega su đaci na kratko ostali bez besplatnog prevoza jer grad tada nije uspeo da pronađe zakonsku mogućnost da produži ugovor aktuelnom prevozniku „Arrivi“.

O svemu tome E-Braničevo je pisalo, a detaljnije informacije su u tekstovima koji slede:


POŽAREVAC TRAŽI PREVOZNIKA ZA UČENIKE

ZAUSTAVLJENE SVE AKTIVNOSTI U POSTUPKU JAVNE NABAVKE ZA PREVOZ ĐAKA

ĐACI OVAJ PUT NEĆE OSTATI BEZ BESPLATNOG PREVOZA

ODBAČEN ZAHTEV, NASTAVLJA SE TENDER ZA PREVOZ ĐAKA

PONOVO OBUSTAVLJENA JAVNA NABAVKA, KO ĆE PREVOZITI ĐAKE POSLE RASPUSTA?

ĐACI ĆE PLAĆATI PREVOZ DOK SE KOMISIJA NE IZJASNI
 

To Top