Ko je najlepše uredio štandove na manifestaciji ,,Dani cveća i meda”

Veliko Gradište

Događaji

Ko je najlepše uredio štandove na manifestaciji ,,Dani cveća i meda”

Foto: TO VG

How Good Of A Friend Are You Really?

Devetnaesta po redu manifestacija ,,Dani cveća i meda” održana je u nedelju, 30. aprila i u ponedeljak, 1. maja, u Kusiću i Velikom Gradištu.

Festival se simbolično održava početkom maja, kada se uz cveće, med, pesmu i igru najavljuje početak turističke sezone.

Manifestaciju je u nedelju, 30. aprila, u centru sela Kusiće, koje se nalazi na području opštine Veliko Gradište, otvorio Vladimir Štrbac, predsednik Skupštine opštine Veliko Gradište.

U okviru kulturno-umetničkog programa  nastupili su najmlađa folklorna grupa i stariji dečiji ansambl narodnih igara i pesama ,,Vlastimir Pavlović Carevac”, kao i učenici Osnovne škole ,,Ivo Lola Ribar” iz Kusića sa recitacijama i muzičkim numerama.

Najlepši cvetni štand prvog dana manifestacije imala je Violeta Đukić iz Kusića, drugo mesto osvojio je Živojko Šišmanović iz Porodina, a treće Milena Stanković iz Kusića.

Dragan Milić, predsednik opštine, otvorio je drugi dan manifestacije, u ponedeljak, 1. maja, a na trgu Mladena Miloradovića u Velikom Gradištu bilo je više od 60 izlagača.

Program je počeo nastupom najmlađe dečije folklorne grupe ANIP-a ,,Vlastimir Pavlović Carevac” iz Velikog Gradišta koja se predstavila igrama iz Crnorečja, a stariji dečiji ansambl je nastupio sa vlaškim igrama. Milica Pantić iz Velikog Gradišta je izrecitovala pesmu ,,Pogled na svet” od Jovana Filipovića.

Pobednički cvetni štand drugog dana manifestacije uredila je Ana Filipović iz Kisiljeva, drugo mesto osvojila je Vera Ranić iz Kisiljeva, a treće Dragana Pantić iz Velikog Gradišta.

Pobednički štand sa pčelinjim proizvodima imao je Zoran Zarić  iz Topolovnika, drugo mesto osvojila je ,,Pčelarska farma Živković” iz Biskuplja, a treće ,,Pčelinji darovi Živković” iz Požarevca.

,,Festival cveća ne održava se slučajno baš u Velikom Gradištu. Gradište je odvajkada poznato po cvetnim rondelama, koje zauzimaju centralno mesto na gradskom trgu. Grad je poznat po trudu uloženom u to da se dekoracija i uređenost gradskog parka i Carevčevog šetališta dovedu na svetski nivo. Veliko Gradište na festivalu miriše na opojne cvetne latice a svi posetioci sa sobom nose uspomenu, koristan savet i lepo mirisno sećanje”, navodi se na zvaničnoj Fejsbuk stranici Turističke organizacije Veliko Gradište.

To Top