Koja udruženja će realizovati programe za mlade novcem iz gradske kase?

Požarevac

Društvo

Koja udruženja će realizovati programe za mlade novcem iz gradske kase?

Foto: Pixabay.com

How Good Of A Friend Are You Really?

Na konkursu za realizaciju lokalnog akcionog plana za mlade komisija je donela odluku da novčano podrži 10 projekata.

Najveći iznos odobren je Udruženju građana „Šansa“ - 530.000 dinara, za projekat „Porodica – najznačajniji resurs prevencije socijalne isključenosti mladih“, samo pet hiljada manje dobilo je Udruženje „Urban stream“ za projekat „Osnažene – jake“, a Omladina Jazas je za realizaciju projekta „Aktiviraj se i ti, ne budi posmatrač“ dobila sredstva u iznosu od 499.000 dinara. 

Omladinskom savetu grada Požarevca komisija je dodelila novac za dva projekta:  „Bezbednost dece i mladih na internetu“ - 360.000 dinara, a za „Od frustracije do izgovara – Osnaživanje mladih – Veština javnog govora“ - 200.000 dinara.

Sportsko rekreativna asocijacija je za projekat „Oslušni taj bit – živi zdravo i budi fit“ dobila 352 hiljade, a po 290 hiljada dinara dobili su Udruženja građana „Za bolje sutra 012“ za projekat „Inkluzija“ i Udruženje „Podignimo gard porocima“  za projekat „Društvo se voli, ne tuče se u školi“.

Najmanje novca dobili su Savez nevladinih organizacija Požarevac za projekat „Volontiraj i ti“ – 230 hiljada i Udruženje „Kreiraj život“ za projekat „Kreiraj posao“ – 224 hiljada dinara.

Odbijena je kao neosnovana samo jedna prijava koju je podnela Fondacija „Dana“.

Komisija je radila u sastavu Milan Jović, Marko Savić i Srđan Stefanović.

To Top