Konkurs za najbolju volontersku akciju škola iz Požarevca

Požarevac

Društvo

Konkurs za najbolju volontersku akciju škola iz Požarevca

Foto: Omladina JAZAS-a

How Good Of A Friend Are You Really?

Povodom Međunarodnog dana volontera koji se obeležava 5. decembra, Omladina JAZAS-a Požarevac raspisuje konkurs za najbolju volontersku akciju škola sa područja grada Požarevca.

Ovaj konkurs sprovodi Omladina JAZAS-a Požarevac u okviru projekta „Zajedno za mlade“, koji realizuje uz podršku grada Požarevca, kroz realizaciju Lokalnog akcionog plana za mlade za period 2021-2025. u 2023. godini.

Potrebno je da se na konkurs prijavi neformalna grupa od minimum tri mlade osobe – učenika ili učenica požarevačkih škola. Svaka škola ima mogućnost da se prijavi na konkurs sa jednom ili više ideja za omladinsku volontersku akciju, a ukoliko bude više ideja, najbolja će biti odabrana za realizaciju.

Finansijska podrška za realizaciju volonterske akcije za svaku grupu iznosi 10.000 dinara. Sredstva se mogu upotrebiti za sledeće namene: materijal za rad/realizaciju, štampu edukativnog materijala i osveženje.

Teme volonterskih akcija koje se mogu realizoviti su sledeće:

- Uređenje javnih prostora za decu i mlade

- Ekološke akcije

- Promocija humanosti i solidarnosti

- Unaprećenje zdravlja i bezbednosti

- Kultura i umetnost

Volonterske akcije mogu trajati jedan ili više dana i imaju za cilj da uključe mlade volontere koji će se svojim radom dodatno društveno osnažiti i pozitivnim primerom u akcije uključiti još građana i zajednički doprineti razvoju zajednice. Volonterske akcije trebalo bi da budu osmišljene i spovedene od strane samih učenika škola, a uz pomoć mentora kojeg dodeljuje organizator.

Projekat omogućava mladima da promovišu i realizuju svoje ideje uz mentorsku i finansijsku podršku, kao i da osvoje nagradu za najbolju volontersku akciju.

Obuka o volonterizmu i realizaciji volonterskih akcija je 2. i 3. decembra 2023. godine. Nagrade će biti dodeljene 5. decembra na Međunarodni dan volontera, do kada je potrebno da volonterske grupe uz podršku mentora, osmisle i prezentuju svoje akcije, a potom ih i realizuju najkasnije do 20. decembra 2023. godine.

Prijave ideja i timova se vrše popunjavanjem i slanjem prijavne dokumentacije na e-poštu [email protected] do 30. novembra. Svi zainteresovani dokumentaciju mogu zatražiti upitom na navedenu mejl adresu, a za više informacija pozvati na telefon: 066/118504, koodinator projekta Zoran Jović.

To Top