Mlađi osnovci na neposrednoj nastavi, a ostali po kombinovanom modelu

Braničevo

Društvo

Mlađi osnovci na neposrednoj nastavi, a ostali po kombinovanom modelu

Foto: pixabay.com

How Good Of A Friend Are You Really?

Tim za škole doneo je odluku da od 24. januara učenici od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola nastavu pohađaju neposredno, dok će učenici od petog do osmog razreda obrazovno-vaspitni rad pratiti po kombinovanom modelu i ići u školu dan za danom, podeljeni u dve grupe.

Za učenike srednjih škola nastava će se, takođe, odvijati prema kombinovanom modelu.

,,Ovakvu odluku doneli smo nakon detaljne analize svih parametara i podataka nadležnih institucija.  U ovom trenutku, ovo je najbolje rešenje i za učenike i zaposlene. Važno je da održimo kontinuitet nastavnog procesa, naravno uz poštovanje svih epidemioloških mera“, rekao je Branko Ružić, prvi  potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

On je naveo, da će Tim za škole, kao i do sada pratiti stanje i donositi odluke na nedeljnom nivou.

Za  vreme i tokom boravka u školi, od momenta ulaska u školsko dvorište do napuštanja školskog dvorišta, obavezna je upotreba zaštitnih maski  za sve zaposlene, učenike i treća lica. Takođe, potrebno je pojačati mere opšte i lične higijene (pranje i dezinfekcija ruku), a naročito voditi računa o redovnom provetravanju svih prostorija u kojima borave učenici i zaposleni u školi, navodi se na sajtu ministarstva.

Prema podacima iz nadzora preuzetim iz elektronskog sistema „Servis javnog zdravlja“ koje je Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dostavio Institut za javno zdravlje „Milan Jovanović Batut“ u nedelji od 12.  do 19. januara broj obolele dece školskog uzrasta od šest do 18 godina je bio 3.074.

Podsećamo da je epidemiološka situacija kod dece školskog uzrasta u Požarevcu nepovoljna i da se na dnevnom nivou u proseku testira od 25 do 30 dece.

>>MILENKOVIĆ: DNEVNO TESTIRAMO DO 30, BROJ POZITIVNE DECE U PORASTU<<

To Top