Nagrađeni najbolji na 16. smotri „Živka Matić“

Požarevac

Kultura

Nagrađeni najbolji na 16. smotri „Živka Matić“

Foto: A.G.

How Good Of A Friend Are You Really?

Proglašenjem pobednika i uručenjem nagrada završena je 16. Smotra dramskih amatera Pomoravlja i Podunavlja “Živka Matić”.

Žiri ovogodišnje smotre koji je radio u sastavu - predsednik Aleksandar Volić, reditelj i pozorišni pedagog iz Beograda, Violeta Marković, predsednica Udruženja likovnih stvaralaca „Milena Pavlović Barili“​ i viši muzejski vodić u požarevačkoj galeriji, i profesorka Ljiljana Milanović Panić, za najbolju glumicu 16. smotre „Živka Matić“ proglasio je Dijanu Gržobić iz amaterskog pozorišta Centra za kulturu „Dragan Kecman“ Kučevo, za ubedljivu interpretaciju složene uloge Nede Petrović u predstavi „Klopka za bespomoćnog čoveka“, u režiji Ivana Dragojlovića.

„Svaka nagrada znači, to je velika satisfakcija za nas amatere. Ovu nagradu posvećujem svojoj pokojnoj majci, Snežani Gržobić Pavlović, koja bi danas sedela ponosna ovde sa nama u četvrtom-petom redu, kao što je bila ponosna ranije kada je moj suprug dobio istu ovu nagradu“, rekla je nagrađena glumica.

Nagrada za najboljeg glumca pripala je Valentinu Oljači iz pozorišta Centra za kulturu Malo Crniće, za istinito i verodostojno tumačenje lika Jove u predstavi „Iza Božijih leđa“, koju je režirao Dejan Cicmilović. Ova predstava proglašena je za najbolju na smotri i biće izvedena na 20. Amaterskim glumačkim svečanostima „Milivojev štap i šešir“ u čast pobednika festivala.

Podsećamo, u konkurenciji za najboljeg glumca i glumicu smotre bili su još: Ivan Bajčić i Jelena Stevanović  iz pozorišta “Kreativni haos” Centra za kulturu Smederevo, Milan Rančić iz Amaterskog pozorišta Centra za kulturu „Dragan Kecman“ Kučevo, Dejan Milošević i Nataša Rokvić iz kostolačkog pozorišta „Castellum“, Nemanja Radivojević, glumac Centra za kulturu "Sveti Stefan, despot srpski" - Teatra “Resava” iz Despotovca i Dragana Kostić Milutinović iz pozorišta Centra za kulturu Malo Crniće.  

U trci za najbolju predstavu, pored pobedničke, bile su sledeće: „Iza kulisa“ pozorišta „Kreativni haos“ Centra za kulturu Smederevo, reditelj Nevena Rakočević, “Klopka za bespomoćnog čoveka”, amaterskog pozorišta Centra za kulturu “Dragan Kecman” iz Kučeva, reditelj Ivan Dragojlović, “Bila je to ševa” pozorišta “Castellum” iz Kostolca, reditelj Fuad Tabučić i “Ruženje naroda” teatra „Resava“ Centra za kulturu „Sveti Stefan despot srpski“ iz Despotovca, reditelji Miroljub Ivanović i Nemanja Radivojević.

Predstava „Kovači“ u čast pobednika smotre

Svečanost je prigodnim govorom zatvorila direktorka Centra za kulturu Požarevac, Galina Perić, a potom su u čast pobednika glumci Centra za kulturu Stara Pazova, Slovačkog pozorišta „VHV“ i SKUD “Heroj Janko Čmelik“  izveli predstavu “Kovači” Miloša Nikolića. Režiju potpisuje Aleksander Bako.

To Top