Najboljoj opštinskoj upravi na poklon računarska oprema

Veliko Gradište

Događaji

Najboljoj opštinskoj upravi na poklon računarska oprema

Foto: Opština Veliko Gradište

How Good Of A Friend Are You Really?

Povodom godišnje nagrade koja je opštini Veliko Gradište dodeljena za najbolju opštinsku upravu u oblasti odgovornost i vladavina prava, Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) poklonila je računarsku opremu ovoj lokalnoj samoupravi.

Tri računara i tri brza skenera predsedniku opštine Veliko Gradište, Draganu Miliću, uručio je zamenik generalnog sekretara SKGO, Ivan Milivojević, u prisustvu rukovodstva opštine i saradnika.

Opština je osvojila ovu nagradu za izradu antikorupcijskog plana na konkursu Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave za dodelu godišnjih nagrada za najbolje opštinske uprave u oblasti odgovornost i vladavina prava. Tom prilikom opštini Veliko Gradište dodeljena su sredstva u iznosu od 2.300.000 dinara.

“Ova nagrada nam pričinjava zadovoljstvo jer je na neki način dokaz da se rad ceni. Mi kao opština postojimo zbog građana, zbog poreskih obveznika i zaista kada stigne jedno ovakvo priznanje to je dokaz da smo u funkciji tih ljudi“, istakao je Milić.

Zamenik generalnog sekretara SKGO posebno je pohvalio opštinu Veliko Gradište budući da  već drugu godinu zaredom dobija jednu od nagrada za primer dobrog upravljanja na lokalnom nivou. Program je realizovan kroz projekat koji podržava Vlada Švajcarske Swiss PRO za unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti.

“Ovo je takmičenje koje već četiri godine MDULS i SKGO sprovode kako bi se promovisali principi dobrog upravljanja na lokalnom nivou. Prošlogodišnji primer, kada se radilo na uključivanju građana u proces donošenja budžeta i proces izrade i donošenja antikorupcijskog plana su zaista primeri koje želimo da podelimo sa drugim opštinama u Srbiji i koji pokazuju kako lokalna vlast treba odgovorno da se ponaša prema potrebama građana i prema potrebama privrede“, naglasio je Milivojević.

Najavljena je još jedna donacija, u iznosu od oko 1,5 miliona dinara, kroz koju bi opština dobila dodatnu računarsku opremu za unapređenje rada lokalnih inspekcija kao što su mobilni računari, mobilni štampači i serveri.

To Top