Dodelom nagrada najboljim glumcima završeni “Gulini dani“

Petrovac

Kultura

Dodelom nagrada najboljim glumcima završeni “Gulini dani“

Foto: RTV Mlava

How Good Of A Friend Are You Really?

U čast legende srpskog glumišta i poznatog dramskog umetnika, Dragoljuba Milosavljevića Gule, održan je dvanaesti pozorišni festival ,,Gulini dani” u Petrovcu na Mlavi.

Publika je bila u prilici da odgleda sedam predstava u takmičarskom delu program, a poslednje večeri u čast pobednika Gradsko  pozorište Bečej i Pozorište mladih iz Novog Sada izveli su predstavu “39 stepenika”. Predstava je rađena po tekstu Patrika Barloa, a režiju potpisuje Igor Pavlović.

>>NA GULINIM DANIMA SEDAM TAKMIČARSKIH PREDSTAVA<<

Zatvaranju manifestacije prethodila je dodela nagrada najistaknutijim glumcima, koji su maestralnim glumačkim izvedbama obeležili ovogodišnji festival. Prema odluci tročlanog žirija koji čine Jelena Stajkovac, glumica, zatim Dragan Jovičić Jović, reditelj i glumac Nikola Ugrinović, nagrada za najbolju epizodnu mušku ulogu pripala je Milanu Markoviću, glumcu pozorišta “Raša Plaović" iz Uba, dok je nagradu za najbolju epizodnu žensku ulogu dobila Radmila Radosavljević, glumica petrovačkog pozorišta "Dragoljub Milosavljević Gula".

Priznanje za najbolju žensku ulogu pripalo je Milici Stojadinović, takođe iz petrovačkog pozorišta, a titulu najbolje muške uloge poneo je Nenad Petrović, glumac Gradskog pozorišta iz Jagodine.

Brojna publika ispratila je zatvaranje  festivala

"Iako su reflektori okrenuti ka sceni, iako su glumci zvezde kojima aplaudiramo nakon predstave, vi ste, draga publiko, ti kojima se oni na kraju klanjaju i hvala vam što ste sačuvali pozorište u ovom gradu duže od sto godina", ovim rečima je direktorka Kulturno-prosvetnog centra, Milica Ilić, zatvorila ovogodišnji festival glumačkih ostvarenja “Gulini dani”.

Podsećamo da je ovogodišnji festival bio posvećem nedavno preminulom glumcu i upravniku petrovačkog pozorišta, Miroslavu Mići Živadinoviću, koji je bio na daskama koje život znače više od 40 godina i dao nemerljiv doprinos promovisanju pozorišne umetnosti u Petrovcu na Mlavi, a svojim maestralnim ulogama i velikim radom u samoj organizaciji procesa rada na predstavama učinio da petrovačko pozorište postane jedno od vodećih amaterskih pozorišta u zemlji.

To Top